夜雨聆风学习资料网 资料列表 开通 VIP 用登录 / 注册 ⌄
DOC

六年级下册英语一课一练-Module2Unit4Art牛津上海版(三起)(word版,含答案解析)_小学1-6年级全科全套_1-6年级全科下册_六年级_英语_英语六下沪教牛津版

查看资料信息、公开预览和下载状态。

共 12 页DOC · 556.5KB
下载

文档在线预览

公开展示前 6 页
100%
1
《六年级下册英语一课一练-Module2Unit4Art牛津上海版(三起)(word版,含答案解析)_小学1-6年级全科全套_1-6年级全科下册_六年级_英语_英语六下沪教牛津版》第1页预览
2
《六年级下册英语一课一练-Module2Unit4Art牛津上海版(三起)(word版,含答案解析)_小学1-6年级全科全套_1-6年级全科下册_六年级_英语_英语六下沪教牛津版》第2页预览
3
《六年级下册英语一课一练-Module2Unit4Art牛津上海版(三起)(word版,含答案解析)_小学1-6年级全科全套_1-6年级全科下册_六年级_英语_英语六下沪教牛津版》第3页预览
4
《六年级下册英语一课一练-Module2Unit4Art牛津上海版(三起)(word版,含答案解析)_小学1-6年级全科全套_1-6年级全科下册_六年级_英语_英语六下沪教牛津版》第4页预览
5
《六年级下册英语一课一练-Module2Unit4Art牛津上海版(三起)(word版,含答案解析)_小学1-6年级全科全套_1-6年级全科下册_六年级_英语_英语六下沪教牛津版》第5页预览
6
《六年级下册英语一课一练-Module2Unit4Art牛津上海版(三起)(word版,含答案解析)_小学1-6年级全科全套_1-6年级全科下册_六年级_英语_英语六下沪教牛津版》第6页预览

本文档共 12 页 剩余 6 页未展示,请下载后查阅

下载

文档文本内容

沪教版(三年级起)英语六年级下册Module 2 Unit4 Art同步练习
一、选词填空。
1.选词填空。
brush paints
(1)
(2)
2.选择合适的短语填空。
on the left on the right
(1)The yellow paint is .
(2)The purple paint is .
二、填空题。
3.填上合适的系动词。
The students going to an art museum tomorrow.
going to…句型,students是复数后面用are。
4. — one do you like? —I like the one on the left.5. This is a .(中国水墨画)
6. 用a、an填空。
This is oil painting.
7. 填上合适的介词。
Look at the pictures the blackboard.
三、单选题。
8. You’re going to be artist. ( )
A. an B. a C. /
9. the first lesson,the teacher put an egg on the table and asked him to draw it .
( )
A. At B. In C. On
10. In the lesson,the teacher still asked him to draw an egg. ( )
A. two B. twice C. second
11. Little Leo worked hard and a great artist. ( )
A. becoming B. become C. became
[来源:学科网]
12Look ! ( )
A. carefully B. care C. careful
13.Why do we draw eggs ? ( )
A. all time B. all the time C. the all time
14. Little Leo liked very much. ( )
A. draw B. drawing C. draws
四、句型转换。
15.句型转换。
(1)I like the one on the right . (就划线部分提问)
(2)They are going to the art museum tomorrow.(用last weekend改写句子)
五、选出不同类的一项。
16. 选出不同类的一项。
(1) A. left B. art C. right
(2) A. asked B. became C. telling
六、连词成句。17.连词成句。
(1)them Miss about telling some Wang paintings is
(2)do which you one like
七、翻译。
18.写出下列句子的意思。
[来源:学。科。网Z。X。X。K]
(1)This is an oil painting. It’s colourful.
(2)I like Chinese ink paintings .
19.根据汉意写单词。
(1)绘画颜料
(2)画笔
八、判断题。
20. Leonardo da Vinci was a great artist. He painted the Mona Lisa.
21. They are going to go shopping last Sunday.
22. Chinese ink painting is usually in black and white.
23. This is an oil painting.
24. The oil painting is colourful.九、阅读理解。
25. 阅读短文,选出合适的一项。
A picture
A: Look! I have a picture. What can you see on the wall, Tim?
B: I can see a map of China.
A: Where is Wuhan? Do you know?
B: Sorry, I can’t find it.
[来源:学|科|网]
A: Where’s Beijing?
B: It’s here.
A: Can you see the children?
B: Yes, I can. Who are they?
A: Look, the two American girls are Lucy and Lily. The flowers are in Lucy’s hands, Lily is behin
d the desk. The girl in red is Han Mei. The boy is Wang Ming. His kite is on the wall. That’s Jim.
His football is under the desk.
(1) children are in the picture.
A、There B、Four C、Five
(2)The flowers are .
A、on the desk B、in Lucy’s hands C、on the wall
(3) football is under the desk.
A、Jim’s B、Tim’s C、Lily’s
(4) are on the wall.
A、A map and a kite B、A clock and a picture C、The flowers and the football
(5)Tim can find in the map.
A、Wuhan B、Nanjing C、Beijing
沪教版(三年级起)英语六年级下册Module 2 Unit4 Art同步练习(解析卷)
一、选词填空。
1.选词填空。
brush paints
(1)
答案:paints
(2)
答案:brush
解析:【分析】:brush画笔,paints绘画颜料。
【点评】:本题考查的是对新学的单词的掌握情况。
2.选择合适的短语填空。
on the left on the right
(1)The yellow paint is .
答案:on the left
(2)The purple paint is .答案:on the right
解析:【分析】:The yellow paint is on the left.黄色的颜料在左边。The purple paint is
on the right.紫色的颜料在右边。
【点评】:本题考查的是对on the left(在左边)和on the right(在右边)的掌握情况,
要牢牢记住每个单词的意思才不会弄混淆。
二、填空题。
3.填上合适的系动词。
The students going to an art museum tomorrow.
答案:are
解析:【分析】:The students are going to an art museum tomorrow.学生们明天要去美
术馆。
【点评】:本题考查的是对将来时态的掌握情况,从tomorrow可以看出是将来时态,用
be going to…句型,students是复数后面用are。
4. — one do you like? —I like the one on the left.
答案:Which
解析:【分析】:Which one do you like?你喜欢哪一个?I like the one on the left.我喜
欢左边的那个。
【点评】:本题考查的是对疑问代词which(哪一个)的掌握。
5. This is a .(中国水墨画)
答案:Chinese ink painting
解析:【分析】:This is a Chinese ink painting.这是一幅中国水墨画。
【点评】:本题考查的是Chinese ink painting(中国水墨画)的掌握。
6. 用a、an填空。
This is oil painting.
答案:an
解析:【分析】:This is an oil painting.这是一幅油画。
【点评】:本题除了考查对oil是以元音音素开头的单词,前面应该用an。
7. 填上合适的介词。
Look at the pictures the blackboard.
答案:on
解析:【分析】:Look at the pictures on the blackboard.看黑板上的画。【点评】:本题考查的是对on的掌握,on the blackboard在黑板上。
三、单选题。
8. You’re going to be artist. ( )
A. an B. a C. /
答案:A
解析:【分析】 :You’re going to be an artist.你将来会成为一名画家。
【点评】:本题考查的是对artist前面应该用an的掌握。
9. the first lesson,the teacher put an egg on the table and asked him to draw it .
( )
A. At B. In C. On
答案:B
解析:【分析】:In the first lesson,the teacher put an egg on the table and asked him
to draw it .在第一节课上,老师拿出一个鸡蛋放在桌子上让他画。
【点评】:本题考查的是介词in的使用。
10. In the lesson,the teacher still asked him to draw an egg. ( )
A. two B. twice C. second
答案:C
解析:【分析】:In the second lesson,the teacher still asked him to draw an egg.在第
二节课,老师仍然让他画鸡蛋。
【点评】:本题考查的是对序数词second(第二)的掌握情况。
11. Little Leo worked hard and a great artist. ( )
A. becoming B. become C. became
[来源:学科网]
答案:C
解析:【分析】:Little Leo worked hard and became a great artist.小利澳努力学习成为
了一名伟大的画家。
【点评】:本题考查的是对and前后连接两个并列成分的掌握,从前面的worked可以看出
是用过去时态,所以应选became。
12Look ! ( )
A. carefully B. care C. careful
答案:A
解析:【分析】:Look carefully!仔细地看。【点评】:本题考查的是对动词后要用副词的掌握情况。
13.Why do we draw eggs ? ( )
A. all time B. all the time C. the all time
答案:B
解析:【分析】:Why do we draw eggs all the time?为什么我们一直画鸡蛋。
【点评】:本题考查的是对all the time(一直)的掌握情况。
14. Little Leo liked very much. ( )
A. draw B. drawing C. draws
答案:B
解析:【分析】:Little Leo liked drawing very much.小利澳非常喜欢画画。
【点评】:本题考查的是对like后加动词ing的掌握情况。
四、句型转换。
15.句型转换。
(1)I like the one on the right . (就划线部分提问)
答案:Which one do you like?
(2)They are going to the art museum tomorrow.(用last weekend改写句子)
答案:They went to the art museum last weekend.
解析:【分析】:I like the one on the right. (就划线部分提问) 从划线的the one on the
right 来看应问 Which one do you like?你喜欢哪一个?They are going to the art
museum tomorrow.(用 last weekend 改写句子)They went to the art museum last
weekend.他们上个周末去美术馆。将来时态改为过去时态。
【点评】:本题考查的是按要求改句子,还有就划线部分提问。都是英语学习中常见的句
型掌握题。
五、选出不同类的一项。
16. 选出不同类的一项。
(1) A. left B. art C. right
答案:B
(2) A. asked B. became C. telling
答案:C解析:【分析】:left左边,right右边,art美术,不同类是art。asked和became都是过去
式,telling是现在分词,不同类是telling。
【点评】:本题考查的是对词义和词性的掌握情况。
六、连词成句。
17.连词成句。
(1)them Miss about telling some Wang paintings is
答案:Miss Wang is telling them about some paintings.
[来源:学|科|网]
(2)do which you one like
答案:Which one do you like?
解析:【分析】:them Miss about telling some Wang paintings is可以连成Miss Wang is
telling them about some paintings.王老师正在给他们讲一些关于绘画的知识。do which
you one like可以连成Which one do you like?你喜欢哪一个?
【点评】:本题考查的是对课文内容的掌握程度。做这类题需要注意首字母大写,最后加
标点符号,不要多词不要少词。
七、翻译。
18.写出下列句子的意思。
[来源:学。科。网Z。X。X。K]
(1)This is an oil painting. It’s colourful.
答案:这是一幅油画,它五颜六色。
(2)I like Chinese ink paintings .
答案:我喜欢中国水墨画。
解析:【分析】:This is an oil painting. It’s colourful. 这是一幅油画,它五颜六色。I
like Chinese ink paintings. 我喜欢中国水墨画。
【点评】:本题考查的是对课文句意的掌握情况。
19.根据汉意写单词。
(1)绘画颜料
答案:paints
(2)画笔答案:brush
解析:【分析】:绘画颜料paints,画笔brush。
【点评】:本题考查的是对词义的掌握情况。
八、判断题。
20. Leonardo da Vinci was a great artist. He painted the Mona Lisa.
答案:正确
解析:【分析】:Leonardo da Vinci was a great artist. He painted the Mona Lisa.列奥纳
多·达·芬奇是一名伟大的画家。他画了《蒙娜丽莎》。这句话是正确的。
【点评】:本题考查的是对课文内容的掌握情况。
21. They are going to go shopping last Sunday.
答案:错误
解析:【分析】:They are going to go shopping last Sunday.句话是错误的。
【点评】:本题考查的是对时态的掌握情况,从are going to可以看出是将来时态,last
Sunday又是过去时态的时间标志。
22. Chinese ink painting is usually in black and white.
答案:正确
[来源:学科网ZXXK]
解析:【分析】:Chinese ink painting is usually in black and white.中国水墨画通常是黑
白色的。这句话是正确的。
【点评】:本题考查的是对课文内容的掌握情况。
23. This is an oil painting.
答案:错误解析:【分析】:This is an oil painting.这句话是错误的。This is Chinese ink painting.这
是中国水墨画。
【点评】:本题考查的是对单词的掌握情况。
24. The oil painting is colourful.
答案:正确
解析:【分析】:The oil painting is colourful.这幅油画是五颜六色的。这句话是正确的。
【点评】:本题考查的是对句意的了解和掌握。
九、阅读理解。
25. 阅读短文,选出合适的一项。
A picture
A: Look! I have a picture. What can you see on the wall, Tim?
B: I can see a map of China.
A: Where is Wuhan? Do you know?
B: Sorry, I can’t find it.
[来源:学|科|网]
A: Where’s Beijing?
B: It’s here.
A: Can you see the children?
B: Yes, I can. Who are they?
A: Look, the two American girls are Lucy and Lily. The flowers are in Lucy’s hands, Lily is behin
d the desk. The girl in red is Han Mei. The boy is Wang Ming. His kite is on the wall. That’s Jim.
His football is under the desk.
(1) children are in the picture.
A、There B、Four C、Five
答案:C
(2)The flowers are .
A、on the desk B、in Lucy’s hands C、on the wall
答案:B
(3) football is under the desk.A、Jim’s B、Tim’s C、Lily’s
答案:A
(4) are on the wall.
A、A map and a kite B、A clock and a picture C、The flowers and the football
答案:A
(5)Tim can find in the map.
A、Wuhan B、Nanjing C、Beijing
答案:C
解析:【分析】:短文大意:
一幅画
A: 看!我有一幅画。你能在墙上看见什么,提姆?
B:我能看见一幅中国地图。
A: 武汉在哪?你知道吗?
B: 对不起,我找不到它。
A: 北京在哪?
B: 它在这。
A: 你能看见孩子们吗?
B: 是的,我能。他们都是谁?
A: 看,那两个美国女孩是露西和莉莉。那些花在露西手里,莉莉在桌子后面。穿红色衣服
的女孩是韩梅。那个男孩是王明。他的风筝在墙上。那个是吉姆。他的足球在桌子底下。
(1)图画里有五个孩子。(2)花在露西的手里。(3)吉姆的足球在桌子底下。(4)一
张地图和一个风筝在墙上。(5)提姆可以在地图上找到北京。
【点评】:本题考查的是学生综合运用英语的能力,需要学生有一定的语言积累。