文档文本内容
英语五年级上册 Module 2 Unit4 Grandparents
同步练习
一、填空题。
1. I often visit them the weekend.
2.(下棋) .
3. — do you usually do? —I usually read books.
4. I usually play chess my grandpa.
5. We like going the park together.
6. 去购物 .
7. Grandma is late.(从不)
8. We can meet the bus stop.
二、单选题。
9. What do you usually at the weekend ? ( )
A. do B. go C. come
10. I often write emails them.( )
A. on B. for C. to
11. 在电话中向别人介绍“我是玛丽”应该怎么说: ( )
A. This are Mary. B. I’m Mary. C. This is Mary.
12. We can meet twelve o’clock.( )
A.at B. on C. in
[来源:Z*xx*k.Com]
13. Do you want to go ?( )
A. shop B. shopping C. shoping
14. What are you ?( )
A. do B. doing C. does
15. Grandma is cooking lunch the kitchen.( )
A. at B. on C. in
三、选词填空。
16. 选词填空。
write emails play chess go to the park
(1)(2)
(3)
四、句型转换。
17.句型转换。
(1)Do you play sports with your grandparents? (做肯定回答)
(2)I usually play chess with my grandpa.(就划线部分提问)
五、判断题。
18. In the US, Grandparents’ Day is on a Sunday in October.
[来源:学科网ZXXK]
19. I often play chess with my grandpa.
20. dish 和wash 中划线部分读音相同。
21. In China, the Double Ninth Festival is in October or November. It is a festival for old people.22.和always意思相反的是never。
六、连词成句。
23. 连词成句。
(1)with I play tennis them sometimes table
(2)your you What do with do grandparents usually
七、阅读理解。
24. 阅读短文,判断下列句子正确还是错误。
Look at that boy. His name is Liu Bing. He’s a Chinese boy. He is in the kitchen. He likes apples. Su
Yang is at home too. She is in the study. She likes drawing. Is Gao Shan at home? No, he is in the park. He is
thirsty. He wants to drink some juice. Miss Li is in the office. She is reading.
(1).Liu Bing is in the kitchen .
(2).Liu Bing likes eating pears.
(3).Su Yang isn’t in the study .
(4).Gao Shan is thirsty and he wants to drink.
(5).Miss Li is drawing .
八、写作题。
25. 以“My grandparents”为题,说说你经常和他们一起做什么,写一段话。(至少五句话)参考答案
一、填空题。
1. I often visit them the weekend.
答案:at
解析:分析:I often visit them at the weekend.我经常在周末去看望他们。
点评:本题考查的是对在周末at the weekend的掌握情况。
2.(下棋) .
答案:play chess
解析:分析:下棋play chess。
点评:本题考查的是对下棋play chess的掌握。
3. — do you usually do? —I usually read books.
答案:What
解析:分析:What do you usually do? 你经常做什么?I usually read books.我经常读书。
点评:本题考查的是What do you usually do?句型的掌握。
4. I usually play chess my grandpa.
答案:with
解析:分析:I usually play chess with my grandparents.我经常和祖父一起下棋。
点评:本题考查的是介词with的掌握情况。它表示的意思是“和……一起”。
5. We like going the park together.
答案:to
解析:分析:We like going to the park together.我们喜欢一起去公园。
点评:本题考查的是对介词to的掌握。
6. 去购物 .
答案:go shopping
解析:分析:去购物go shopping。
点评:本题考查的是对去购物go shopping的掌握情况。
7. Grandma is late.(从不)
答案:never
解析:分析:Grandma is never late.祖母从不迟到。
[来源:学*科*网]
点评:本题考查的是单词never的掌握。
8. We can meet the bus stop.
答案:at
解析:分析 :We can meet at the bus stop.我们能在汽车站见面。点评:本题考查的是对at the bus stop在公共汽车站词组的掌握。
二、单选题。
9. What do you usually at the weekend ? ( )
A. do B. go C. come
答案:A
解析:分析:What do you usually do on the weekend ? 你在周末经常做什么?
点评:本题考查的是对What do you usually do on the weekend ?的掌握情况。
10. I often write emails them.( )
A. on B. for C. to
答案:C
解析:分析:I often write emails to them.我经常写电子邮件给他们。
[来源:学科网ZXXK]
点评:本题考查的是对介词to的掌握情况。
11. 在电话中向别人介绍“我是玛丽”应该怎么说: ( )
A. This are Mary. B. I’m Mary. C. This is Mary.
答案:C
解析:分析:在电话中向别人介绍“我是玛丽”应该怎么说:This is Mary.
点评:本题考查的是对英语中打电话用语的掌握。
12. We can meet twelve o’clock.( )
A.at B. on C. in
[来源:Z*xx*k.Com]
答案:A
解析:分析:We can meet at twelve o’clock.我们能在十二点见面。
点评:本题考查的是对介词at的掌握。
13. Do you want to go ?( )
A. shop B. shopping C. shoping
答案:B
解析:分析:Do you want to go shopping ? 你想去购物吗?
点评:本题考查的是对go shopping词组的掌握。
14. What are you ?( )
A. do B. doing C. does
答案:B
解析:分析:What are you doing ?你在做什么?
点评:本题考查的是What are you doing ?你在做什么?的掌握情况。
15. Grandma is cooking lunch the kitchen.( )A. at B. on C. in
答案:C
解析:分析:Grandma is cooking lunch in the kitchen.奶奶正在厨房做午饭。
点评:本题考查的是对介词in的掌握。在厨房in the kitchen。
三、选词填空。
16. 选词填空。
write emails play chess go to the park
(1)
答案:play chess
(2)
答案:go to the park
(3)
答案:write emails
解析:分析:write emails写电子邮件,go to the park去公园,play chess下棋。
点评:本题考查的是对词组的掌握。
四、句型转换。
17.句型转换。
(1)Do you play sports with your grandparents? (做肯定回答)
答案:Yes,I do.
(2)I usually play chess with my grandpa.(就划线部分提问)
答案:What do you usually do with your grandpa?解析:分析:Do you play sports with your grandparents? (做肯定回答)Yes,I do. I usually play
chess with my grandpa.(就划线部分提问)从划线的 play chess可以看出是对经常做什么事提问,
What do you usually do with your grandpa?
点评:本题考查的是对常见的几种英语句式转换的考查。
五、判断题。
18. In the US, Grandparents’ Day is on a Sunday in October.
[来源:学科网ZXXK]
答案:错误
解析:分析:In the US, Grandparents’ Day is on a Sunday in October.在美国,这句话是错误的。
点评:本题考查的是对西方国家节日的了解。
19. I often play chess with my grandpa.
答案:错误
解析:分析:I often play chess with my grandpa.我经常和爷爷一起下棋。这句话是错误的。从图
中可知应是play ping-pong.
点评:本题考查的是对play ping-pong和play chess两个词组的考查。
20. dish 和wash 中划线部分读音相同。
答案:错误
解析:分析:dish和wash中划线部分sh读音相同。这句话是错误的。
点评:本题考查的是对单词读音的掌握。
21. In China, the Double Ninth Festival is in October or November. It is a festival for old people.
答案:正确
解析:分析:In China, the Double Ninth Festival is in October or November. It is a festival for
old people.在中国,重阳节一般在十月或十一月。它是老人的节日。这句话是正确的。
点评:本题考查的是对中国节日的掌握。22.和always意思相反的是never。
答案:正确
解析:分析:和always意思相反的是 never。这句话是正确的。always总是、一直,never从不。
[来
源:Z+xx+k.Com]
点评:本题考查的是对单词always和never的掌握情况。
六、连词成句。
23. 连词成句。
(1)with I play tennis them sometimes table
答案:I sometimes play table tennis with them.
(2)your you What do with do grandparents usually
答案:What do you usually do with your grandparents?
解析:分析:with I play tennis them sometimes table可以连成I sometimes play table tennis
with them.我有时和他们一起玩桌球。your you What do with do grandparents usually可以
连成What do you usually do with your grandparents?你经常和祖父母一起做什么?
点评:本题考查的是对常用句型的掌握情况。需要提出的是在做连词成句的时候一定要注意首字母
要大写,最后一定要加标点符号这两点。还要注意不能多词,不能少词。
七、阅读理解。
24. 阅读短文,判断下列句子正确还是错误。
Look at that boy. His name is Liu Bing. He’s a Chinese boy. He is in the kitchen. He likes apples. Su
Yang is at home too. She is in the study. She likes drawing. Is Gao Shan at home? No, he is in the park. He is
thirsty. He wants to drink some juice. Miss Li is in the office. She is reading.
(1).Liu Bing is in the kitchen .
答案:正确
(2).Liu Bing likes eating pears.
答案:错误
(3).Su Yang isn’t in the study .
答案:错误
(4).Gao Shan is thirsty and he wants to drink.
答案:正确
(5).Miss Li is drawing .
答案:错误
解析:分析:短文大意:看那个男孩。他的名字是刘冰。他是一个中国男孩。他在厨房里。他喜欢吃苹果。苏阳也在家。她在书房里。她喜欢画画。高山也在家吗?不,他在公园里。他渴了。他想
喝点果汁。李小姐在办公室里。她正在读书。(1)刘冰在厨房里,正确。(2)刘冰喜欢吃梨,错
误。(3)苏阳不在书房里,错误。(4)高山渴了,想喝点东西,正确。(5)李小姐正在画画,错
误。
点评:本题考查的是学生综合运用英语的能力,要多读多练。需要学生有一定的语言积累。
八、写作题。
25. 以“My grandparents”为题,说说你经常和他们一起做什么,写一段话。(至少五句话)
答案:
My grandparents
My grandparents live far from mu home .They live in Beijing. We often visit them at the
weekend .We sometimes go there by train, sometimes go there by bus .I usually play chess with
my grandpa and read books with my grandma .I love them very much ,and they love me too.
解析:分析:作文大意:我的祖父母 我的爷爷奶奶住的离我家很远。他们住在北京。我们经常在
周末去看望他们。我们有时候坐火车去,有时候坐公共汽车去。我经常和爷爷下棋或者和奶奶读书。
我非常爱他们,他们也很爱我。
点评:本题考查的是学生综合运用英语的能力,需要学生有一定的语言积累。英语五年级上 Module 2 Unit5 Friends 同步练习
一、选词填空。
1.选词填空。
different same
(1)
[来源:Z.xx.k.Com]
(2)
2.根据汉意选择合适的单词填空。
bored happy sad
[来源:学科网ZXXK]
(1)高兴的
(2)无聊的
(3)伤心的
二、单选题。
[来源:学科网]
3.— is your good friend? —Alice. ( )
A. Where B. What C. Who
4. 和dress中划线部分读音相同的是 . ( )
A. does B. dog C. dream
5. She some phone calls. ( )
A. make B. have C. tell
6. We are the same class . ( )
A. on B. in C. at
7. We like people . ( )
A. helping B. help C. helps
8. Alice playing volleyball. ( )
A. likes B. like C. liking9. We help old people the street. ( )
A. come B. go C. cross
三、填空题。
10. have的第三人称单数是 。
11. light(轻的)的反义词是 。
12. 填上合适的介词。
Oliver reads some books home.
13. They are easy.(太……)
14. 填上合适的系动词。
you in the same class?
15.填上合适的介词。
She walks the forest.
16. Kitty and Alice like sport(都).
17.bag的复数形式是 。
四、判断题
18. I like playing table tennis.
19. pretty和prince中划线部分读音相同。
20. We both likes sport.
五、翻译。
21. 根据汉意写单词。
(1)相同的
(2)不同的
22. 翻译下列句子。
(1)She is clever.
(2)We also help them carry heavy bags.
[来源:学科网ZXXK]
(3)We both like helping people.
六、句型转换。
23. 句型转换。(1)I know.(变为否定句)
(2)I want to g o t o th e park .(对划线部分提问)
七、连词成句。
24. 连词成句。
(1)like we sport both
(2)not the interesting books are
八、完型填空。
25. 完型填空。
This is my room. Near the window there (1) a desk. I often do my homework at it. You can
(2) some books, a ruler, a pen and some flowers (3 ) the vase(花瓶). On the wall near the
desk there is a picture (4 ) a cat. There is a clock on my bed . I can put my football ( 5 )
my bed. There is a chair near the desk . I sit(坐) there and I can see the trees and the flowers
outside(外面) .
(1)A. is B. are C. am
(2)A.. look B. see C. watch
(3) A. on B. at C. in
(4)A. of B. to C. on
(5)A. on B. under C. in
参考答案
一、选词填空。
1.选词填空。
different same
(1)
[来源:Z.xx.k.Com]
答案:same
[来源:Zxxk.Com](2)
答案:different
解析:分析:different不同的,same相同的。
点评:本题考查的是对新学的单词的掌握情况。
2.根据汉意选择合适的单词填空。
bored happy sad
[来源:学科网ZXXK]
(1)高兴的
答案:happy
(2)无聊的
答案:bored
(3)伤心的
答案:sad
解析:分析:bored无聊的,happy高兴的,sad伤心的。
点评:本题考查的是对单词的掌握情况,要牢牢记住每个单词的意思才不会弄混淆。
二、单选题。
[来源:学科网]
3.— is your good friend? —Alice. ( )
A. Where B. What C. Who
答案:C
解析:分析:Who is your good friend?谁是你的好朋友?爱丽丝。从回答来看是对人物提问,要
用Who。
点评:本题考查的是常用句型的掌握情况。
4. 和dress中划线部分读音相同的是 . ( )
A. does B. dog C. dream
答案:C
解析:分析:和dress中划线部分dr读音相同的是dream。
点评:本题考查的是对单词读音的掌握。
5. She some phone calls. ( )
A. make B. have C. tell
答案:A解析:分析:She make some phone calls.她打了一些电话。make phone call打电话,she是第三人
称单数,所以make要加s。
点评:本题考查的是对所学词组以及第三人称单数的掌握情况。
6. We are the same class . ( )
A. on B. in C. at
答案:B
解析:分析:We are in the same class .我们在同一个班级。
点评:本题考查的是对介词in的掌握情况。
7. We like people . ( )
A. helping B. help C. helps
答案:A
解析:分析:We like helping people .我们喜欢帮助别人。
点评:本题考查的是对like后加动词现在分词形式的掌握情况。
8. Alice playing volleyball. ( )
A. likes B. like C. liking
答案:A
解析:分析:Alice likes playing volleyball.爱丽丝喜欢打排球。
点评:本题考查的是对第三人称单数的掌握情况。
9. We help old people the street. ( )
A. come B. go C. cross
答案:C
解析:分析:We help old people cross the street.我们帮助老人过马路。
点评:本题考查的是对单词的掌握情况。
三、填空题。
10. have的第三人称单数是 。
答案:has
解析:分析:have的第三人称单数是has。
点评:本题考查的是对动词第三人称单数的掌握。
11. light(轻的)的反义词是 。
答案:heavy
解析:分析:light(轻的)的反义词是heavy重的。
点评:本题考查的是对单词的掌握情况。
12. 填上合适的介词。
Oliver reads some books home.答案:at
解析:分析:Oliver reads some books at home.奥利佛在家读些书。在家at home。
点评:本题考查的是对介词at的掌握情况。
13. They are easy.(太……)
答案:too
解析:分析:They are too easy.他们太简单。
点评:本题考查的是对too的掌握情况。
14. 填上合适的系动词。
you in the same class?
答案:Are
解析:分析:Are you in the same class?你们在同一个班吗?
点评:本题考查的是对系动词的掌握情况。这里的you是你们的意思,所以应该用are。
15.填上合适的介词。
She walks the forest.
答案:into
解析:分析:She walks into the forest.她走进森林
点评:本题考查的是对介词into的掌握情况。
16. Kitty and Alice like sport(都).
答案:both
解析:分析:Kitty and Alice both like sport.凯蒂和爱丽丝都喜欢运动。both(两个)都。
点评:本题考查的是对单词both的掌握情况。
17.bag的复数形式是 。
答案:bags
解析:分析:bag的复数形式是bags。直接加s。
点评:本题考查的是对名词变复数的掌握。
四、判断题
18. I like playing table tennis.
答案:错误
解析:分析:I like playing table tennis.我喜欢玩乒乓球。这句话是错误的。从图中可知是
volleyball。点评:本题考查的是对球类单词的掌握。
19. pretty和prince中划线部分读音相同。
答案:正确
解析:分析:pretty和prince中划线部分pr读音相同。这句话是正确的。
点评:本题考查的是对单词读音的掌握情况。
20. We both likes sport.
答案:错误
解析:分析:We both likes sport.这句话是错误的。应该是We both like sport.我们都喜欢运动。
点评:本题考查的是对句型的掌握。
五、翻译。
21. 根据汉意写单词。
(1)相同的
答案:same
(2)不同的
答案:different
解析:分析:相同的same,不同的different。
点评:本题考查的是对单词的掌握情况。
22. 翻译下列句子。
(1)She is clever.
答案:她很聪明。
(2)We also help them carry heavy bags.
[来源:学科网ZXXK]
答案:我们也帮他们拿很重的包裹。
(3)We both like helping people.
答案:我们都喜欢帮助别人。
解析:分析:She is clever. 她很聪明。We also help them carry heavy bags. 我们也帮他们拿很重
的包裹。We both like helping people. 我们都喜欢帮助别人。
点评:本题考查的是对句意的掌握情况。
六、句型转换。
23. 句型转换。
(1)I know.(变为否定句)答案:I don’t know.
(2)I want to g o t o th e park .(对划线部分提问)
答案:What do you want to do?
解析:分析:I know.我知道。(变为否定句)没有系动词、情态动词等,直接找助动词 do,I don’t
know.我不知道。I want to go to the park.我想去公园,根据划线的go to the park来看是问“想要
去做什么?”What do you want to do?
点评:本题考查的是对几种常见句型的掌握。
七、连词成句。
24. 连词成句。
(1)like we sport both
答案:We both like sport.
(2)not the interesting books are
答案:The books are not interesting.
解析:分析:like we sport both 可以连成 We both like sport.我们都喜欢运动。not the
interesting books are可以连成The books are not interesting.这些书没有意思。
点评:本题考查的是对课文内容的掌握情况。做题的时候要注意首字母大写,最后加标点,不要多
词少词。
八、完型填空。
25. 完型填空。
This is my room. Near the window there (1) a desk. I often do my homework at it. You can
(2) some books, a ruler, a pen and some flowers (3 ) the vase(花瓶). On the wall near the
desk there is a picture (4 ) a cat. There is a clock on my bed . I can put my football ( 5 )
my bed. There is a chair near the desk . I sit(坐) there and I can see the trees and the flowers
outside(外面) .
(1)A. is B. are C. am
答案:A
(2)A.. look B. see C. watch
答案:B
(3) A. on B. at C. in
答案:C(4)A. of B. to C. on
答案:A
(5)A. on B. under C. in
答案:B
解析:分析:短文大意是:这是我的房间。窗子附近有一张桌子。我经常在上面写作业。你能看见
一些书、一把尺子、一支钢笔和一些在花瓶里的花。桌子附近的墙上挂着一幅猫的画。在我的床的
上方有一块钟表。我能把我的足球放在床底下。桌子旁有一把椅子。我坐在那能看见外面的花草树
木。
点评:本题考查的是学生综合运用英语的能力,通过课内学习,能够运用所学知识来解决课外问题。
完型填空需要学生有一定的语言积累。英语五年级上册 Module 2 Unit6 Family life
同步练习
一、单选题。
1. — are you? —I’m in the bedroom.( )
A. Where B. Who C. When
2. I’m the kitchen.( )
A. to B. in C. at
3.—What are you doing? —I’m my homework. ( )
A. do B. doing C. does.
4. Come and me ,please.( )
A. helps B. help C. helping
5. you in the kitchen?( )
A. Am B. Is C. Are
6. Mr. Li in the bathroom.( )
A. am B. are C. is
7. I usually TV with my parents . ( )
A. watch B. see C. look
8. We are the stars.( )
A. looking at B. looking C. look at
二、填空题。
9. —Where are you? —I’m in the .
10. I’m in the .
11. —What are you doing? —I’m .(洗手)
12. Grandma is telling a story.(我们)13.填上合适的介词。
I often do my homework night.
14. She is word games with her family.
15. make 的现在分词是 。
16. “飞机模型”用英文怎么说:
三、选词填空。
17.选词填空。
bathroom bedroom kitchen living room
(1)
(2)
(3)
(4)
四、判断题。18. —Who are you? —I’m in the bedroom.
19. I doing my homework.
20. I’m in the kitchen .I’m washing my hair.
21. I can cook dinner in the kitchen.
五、补全对话。
22.根据句意,补全对话。
— are you?
—I’m in the .
— are you doing ?
—I’m TV.
23. 根据情景,补全单词。
—What are you ?
—We are the stars.
六、句型转换。
24. 句型转换。
(1)I’m in the bedroom .(对划线部分提问)
(2)I’m reading books.(变为否定句)
七、阅读理解。
25. 阅读短文,判断句子正(正确)误(错误)。
[来源:Zxxk.Com]
My name is Lily. This is my house. There are five rooms in my house. This is my father and mother’s
room. There are three pictures on the wall. There is a desk near the window. There are two chairs behind the
desk. On the left of the room, there is a toilet. On the right, it’s my room. There are four pictures and a posteron the wall.
(1). This is Lily’s house.
(2). There are four rooms in the house.
(3). There are three pictures in Lily’s room.
(4). There are two chairs and a desk in father and mother’s room.
(5). The toilet is on the left of my father and mother’s room.参考答案
一、单选题。
1. — are you? —I’m in the bedroom.( )
A. Where B. Who C. When
答案:A
解析:分析:Where are you?你在哪?I’m in the bedroom.我在卧室里。
点评:本题考查的是对句型的掌握情况。熟读课文可以解答。
2. I’m the kitchen.( )
A. to B. in C. at
答案:B
解析:分析:I’m in the kitchen.我在厨房里。
点评:本题考查的是对介词in的掌握情况,in the kitchen在厨房里。
[来源:学科网]
3.—What are you doing? —I’m my homework. ( )
A. do B. doing C. does.
答案:B
解析:分析:What are you doing?你正在做什么?I’m doing my homework.我正在做我的家庭作
业。
点评:本题考查的是对现在进行时态的掌握情况。熟读课文内容可以解答。
4. Come and me ,please.( )
A. helps B. help C. helping
答案:B
解析:分析:Come and help me ,please.请来帮助我。
点评:本题考查的是对课文内容的掌握。and前是come原形,后面的help应该也用原形。
5. you in the kitchen?( )
A. Am B. Is C. Are
答案:C
解析:分析:Are you in the kitchen?你在厨房里吗?
点评:本题考查的是对系动词的掌握情况。
6. Mr. Li in the bathroom.( )
A. am B. are C. is
答案:C
解析:分析:Mr. Li is in the bathroom.李先生在浴室里。
点评:本题考查的是对系动词的掌握情况。7. I usually TV with my parents . ( )
A. watch B. see C. look
答案:A
解析:分析:I usually watch TV with my parents .我经常和父母亲一起看电视。
点评:本题考查的是对看电视watch TV这个词组的掌握。
8. We are the stars.( )
A. looking at B. looking C. look at
答案:A
解析:分析 :We are looking at the stars.我们正在看星星。look at看,从本题来看应该用现在进
行时态。
点评:本题考查的是对词义和时态的掌握情况。
二、填空题。
9. —Where are you? —I’m in the .
答案:kitchen
解析:分析:Where are you?你在哪里?I’m in the kitchen .我在厨房里。从图中可知是kitchen。
点评:本题考查的是对单词的掌握。
10. I’m in the .
答案:bathroom
解析:分析:I’m in the bathroom.我在浴室里。
点评:本题考查的是对单词bathroom的掌握。
11. —What are you doing? —I’m .(洗手)
答案:washing hands
解析:分析:What are you doing?你在做什么?I’m washing hands.我正在洗手。
点评:本题考查的是对动词进行时态的掌握。。
12. Grandma is telling a story.(我们)答案:us
解析:分析:Grandma is telling us a story.奶奶正在给我们讲故事。动词后面应该用we的宾格形式。
点评:本题考查的是对人称代词的掌握。
13.填上合适的介词。
I often do my homework night.
答案:at
[来源:Zxxk.Com]
解析:分析:I often do my homework at night.我经常在晚上做家庭作业。
点评:本题考查的是对介词at的掌握情况。
14. She is word games with her family.
答案:playing
解析:分析:She is playing word games with her family.她正在和她的家人一起玩单词游戏。
点评:本题考查的是对play games词组的掌握,还考查了带有进行时态这种句型。
15. make 的现在分词是 。
答案:making
[来源:学.科.网Z.X.X.K]
解析:分析:make 的现在分词是making。
点评:本题考查的是对动词现在分词的掌握。
16. “飞机模型”用英文怎么说:
答案:model plane
解析:分析:飞机模型model plane
点评:本题考查的是对单词意思的掌握。
三、选词填空。
17.选词填空。
bathroom bedroom kitchen living room
(1)
答案:bedroom
(2)答案:kitchen
(3)
答案:bathroom
(4)
答案:living room
解析:分析:bathroom浴室,bedroom卧室,living room 客厅、起居室,kitchen厨房。
点评:本题考查的是对单词的熟练掌握程度。
四、判断题。
18. —Who are you? —I’m in the bedroom.
答案:错误
解析:分析:Who are you?你是谁?I’m in the bedroom.我在卧室里。问句与答句不符,这句话是
错误的。
点评:本题考查的是对常用句型的掌握。
19. I doing my homework.
答案:错误
解析:分析:I doing my homework.这句话是错误的。现在进行时态的构成是系动词加动词的现在
分词形式,所以正确的应该是I am doing my homework.我正在做我的家庭作业。
点评:本题考查的是对现在进行时态的掌握。20. I’m in the kitchen .I’m washing my hair.
答案:错误
解析:分析:I’m in the kitchen .I’m washing my hair.我在厨房里。我正在洗头。这句话是错误的。
洗头应该在bathroom。
点评:本题考查的是对所学单词的掌握情况。
21. I can cook dinner in the kitchen.
答案:正确
解析:分析:I can cook dinner in the kitchen.我能在厨房里做饭。这句话是正确的。
点评:本题考查的是对词义的掌握。
五、补全对话。
22.根据句意,补全对话。
— are you?
—I’m in the .
— are you doing ?
—I’m TV.
答案:Where |living room |What |watching
解析:分析:Where are you? 你在哪里?I’m in the living room.我在客厅。What are you doing?
你在干什么?I’m watching TV.我在看电视。
点评:本题考查的是对常用句型及课文内容的掌握情况。
23. 根据情景,补全单词。
—What are you ?
—We are the stars.
答案:doing| looking at
[来源:Z|xx|k.Com]
解析:分析:What are you doing?你在做什么?从图中可知是在看星星,We are looking at thestars.我们正在看星星。
点评:本题考查的是对常用句型及短语的掌握情况。
六、句型转换。
24. 句型转换。
(1)I’m in the bedroom .(对划线部分提问)
答案:Where are you?
(2)I’m reading books.(变为否定句)
答案:I’m not reading books.
解析:分析:I’m in the bedroom.(对划线部分提问)从划线的in the bedroom来看是对“在哪里”提
问的,Where are you?你在哪里?I’m reading books.(变为否定句)直接在系动词am后面加not。
点评:本题考查的是学生综合运用英语的能力,要熟读课文、多做练习才能解答。
七、阅读理解。
25. 阅读短文,判断句子正(正确)误(错误)。
[来源:Zxxk.Com]
My name is Lily. This is my house. There are five rooms in my house. This is my father and mother’s
room. There are three pictures on the wall. There is a desk near the window. There are two chairs behind the
desk. On the left of the room, there is a toilet. On the right, it’s my room. There are four pictures and a poster
on the wall.
(1). This is Lily’s house.
答案:正确
(2). There are four rooms in the house.
答案:错误
(3). There are three pictures in Lily’s room.
答案:错误
(4). There are two chairs and a desk in father and mother’s room.
答案:正确
(5). The toilet is on the left of my father and mother’s room.
答案:正确
解析:分析:本文大意:我的名字是莉莉。这是我的家。我家有五间房子。这是我爸爸妈妈的房间。
那有三张画挂在墙上。窗户旁边有一张桌子。有两把椅子在桌子后面。在这间房屋的左边是厕所。
在右边,是我的房间。那有四张画和一张海报挂在墙上。(1)这是莉莉的家,正确。(2)家里有
四个房间,错误。(3)莉莉的房间有三张画,错误。(4)爸爸妈妈的房间有两把椅子和一张桌子,
正确。(5)厕所在爸爸妈妈房间的左边,正确。点评:本题考查的是学生综合运用英语的能力,需要学生有一定的语言积累。