夜雨聆风学习资料网 资料列表 开通 VIP 用登录 / 注册 ⌄
DOC

五(上)英语(沪教版)一课一练-Module3_小学1-6年级全科全套_1-6年级全科上册_五年级_五年级上英语_A五年级英语(沪教版)_沪教英语五上一课一练

查看资料信息、公开预览和下载状态。

共 33 页DOC · 1.9MB
下载

文档在线预览

公开展示前 10 页
100%
1
《五(上)英语(沪教版)一课一练-Module3_小学1-6年级全科全套_1-6年级全科上册_五年级_五年级上英语_A五年级英语(沪教版)_沪教英语五上一课一练》第1页预览
2
《五(上)英语(沪教版)一课一练-Module3_小学1-6年级全科全套_1-6年级全科上册_五年级_五年级上英语_A五年级英语(沪教版)_沪教英语五上一课一练》第2页预览
3
《五(上)英语(沪教版)一课一练-Module3_小学1-6年级全科全套_1-6年级全科上册_五年级_五年级上英语_A五年级英语(沪教版)_沪教英语五上一课一练》第3页预览
4
《五(上)英语(沪教版)一课一练-Module3_小学1-6年级全科全套_1-6年级全科上册_五年级_五年级上英语_A五年级英语(沪教版)_沪教英语五上一课一练》第4页预览
5
《五(上)英语(沪教版)一课一练-Module3_小学1-6年级全科全套_1-6年级全科上册_五年级_五年级上英语_A五年级英语(沪教版)_沪教英语五上一课一练》第5页预览
6
《五(上)英语(沪教版)一课一练-Module3_小学1-6年级全科全套_1-6年级全科上册_五年级_五年级上英语_A五年级英语(沪教版)_沪教英语五上一课一练》第6页预览
7
《五(上)英语(沪教版)一课一练-Module3_小学1-6年级全科全套_1-6年级全科上册_五年级_五年级上英语_A五年级英语(沪教版)_沪教英语五上一课一练》第7页预览
8
《五(上)英语(沪教版)一课一练-Module3_小学1-6年级全科全套_1-6年级全科上册_五年级_五年级上英语_A五年级英语(沪教版)_沪教英语五上一课一练》第8页预览
9
《五(上)英语(沪教版)一课一练-Module3_小学1-6年级全科全套_1-6年级全科上册_五年级_五年级上英语_A五年级英语(沪教版)_沪教英语五上一课一练》第9页预览
10
《五(上)英语(沪教版)一课一练-Module3_小学1-6年级全科全套_1-6年级全科上册_五年级_五年级上英语_A五年级英语(沪教版)_沪教英语五上一课一练》第10页预览

本文档共 33 页 剩余 23 页未展示,请下载后查阅

下载

文档文本内容

英语五年级上册 Module 3 Unit7 At the beach
同步练习
一、选词填空。
1.选词填空。
beach sea
(1)
(2)
点评:本题考查的是对新学的单词的掌握情况。
2.根据汉意选择合适的单词填空。
fruit tree grandpa
(1)树
(2)祖父(外祖父)
(3)水果
二、填空题。
3.swim的现在分词是 .
4.填上合适的介词。
The Browns are holiday.
5.用合适的介词填空。
They are the beach.
[来源:学科网ZXXK]
6. 填上合适的颜色词。
The sky is and the clouds are .
7. 做否定回答。
—Is Paul collecting shells? — .
[来源:学_科_网Z_X_X_K]
三、单选题。8. Is Paul shells? ( )
A. collecting B. collect C. collects
9. Let’s go . ( )
A. swiming B. swimming C. swim
10. Let’s throw the bottle the sea. ( )
A. at B. on C. into
11. —Is she swimming? — . ( )
A. No, she isn’t. B. Yes , he is. C. Yes, she is.
12. I’m a letter. ( )
A. writing B. write C. writeing
13. I know. ( )
A. not B. don’t C. isn’t
14. We are on holiday Sanya. ( )
A. on B. in C. at
四、句型转换。
15.句型转换。
(1)Is Peter doing his homework?(肯定回答)
(2)What is he doing? (看图回答问题)
五、选出不同类的一项。
16. 选出不同类的一项。
(1) A. cook B. work C. swimming
(2) A. fruit B. apple C. banana
六、连词成句。17.连词成句。
(1)holiday we in on Qingdao are
(2)having they a all time are good
七、翻译。
18.写出下列句子的意思。
(1)Today is Saturday ,3rd November.
[来源:Zxxk.Com]
(2)Mrs. Brown and Paul are collecting shells.
八、判断题。
19. Peter is siting beside Sally.
20. He is collecting shells.
21. —Is she playing volleyball? —Yes,she is.
22. My parents are enioying the sunshine on the beach. My brother and I are collecting the shells.
23. have的现在分词是having。
24. He is reading book.
九、阅读理解。
25. 阅读短文,选出合适的选项。
My grandfather is fifty-five years old. He’s a taxi driver. He loves his job very much. It is Sunday.
Today is his birthday. My father, my mother and I are in his home. My uncle also comes here. He’s a tall
man. He’s a worker. He comes to see my grandfather every Sunday. My grandfather has a good friend. Hisname is Jim. He’s from England. He’s a nice cook. He comes to see him, too. My grandfather is very happy
today.
( 1 ).My grandfather is years old now.
A. seventy B. eighty C .fifty-five
( 2).My grandfather is a .
A. worker B. driver C cook
( 3 ).My also comes to see my grandfather.
A. uncle B. aunt C cousin
( 4 ).Mt uncle is very .
A short B fat C tall
( 5 ).Jim is my grandfather’s .
A friend B son C daughter参考答案
一、选词填空。
1.选词填空。
beach sea
(1)
答案:sea
(2)
答案:beach
解析:分析:beach海滩,sea海。
点评:本题考查的是对新学的单词的掌握情况。
2.根据汉意选择合适的单词填空。
fruit tree grandpa
(1)树
答案:tree
(2)祖父(外祖父)
答案:grandpa
(3)水果
答案:fruit
解析:分析:fruit水果,tree树,grandpa祖父(外祖父)。
点评:本题考查的是对单词的掌握情况,要牢牢记住每个单词的意思才不会弄混淆。
二、填空题。
3.swim的现在分词是 .
答案:swimming
解析:分析:swim的现在分词是swimming,双写m加ing。
点评:本题考查的是对动词现在分词的熟练掌握情况。4.填上合适的介词。
The Browns are holiday.
答案:on
[来源:学#科#网Z#X#X#K]
解析:分析:The Browns are on holiday.布朗一家在度假。度假on holiday。
点评:本题考查的是对度假这一词组的掌握。
5.用合适的介词填空。
They are the beach.
[来源:学科网ZXXK]
答案:at
解析:分析:They are at the beach.他们在海滩。
点评:本题考查的是介词at的用法,at the beach在海滩。
6. 填上合适的颜色词。
The sky is and the clouds are .
答案:blue| white
解析:分析:The sky is blue and the clouds are white .天空是蓝色的,云朵是白色的。
点评:本题除了考查对颜色单词的掌握,天空是蓝色的,云朵是白色的。
7. 做否定回答。
—Is Paul collecting shells? — .
[来源:学_科_网Z_X_X_K]
答案:No, he isn’t.
解析:分析:Is Paul collecting shells?保罗在收集贝壳吗?否定回答应该是 No, he isn’t.不,他没
有。
点评:本题考查的是对句型Is he/she…?的回答。
三、单选题。
8. Is Paul shells? ( )
A. collecting B. collect C. collects
答案:A
解析:分析 :Is Paul collecting shells?保罗正在收集贝壳吗?从句型来看是现在进行时态。
点评:本题考查的是对现在进行时的一般疑问句的掌握。
9. Let’s go . ( )
A. swiming B. swimming C. swim
答案:B
解析:分析:Let’s go swimming .让我们去游泳。go swimming去游泳。
点评:本题考查的是go swimming去游泳词组的掌握。
10. Let’s throw the bottle the sea. ( )
A. at B. on C. into答案:C
解析:分析:Let’s throw the bottle into the sea.让我们把瓶子扔进海里。
点评:本题考查的是介词into的掌握。
11. —Is she swimming? — . ( )
A. No, she isn’t. B. Yes , he is. C. Yes, she is.
答案:C
[来源:学。科。网]
解析:分析:Is she swimming?她在游泳吗?Yes, she is.是的,她是。
点评:本题考查的是对句型Is he/she…?的回答。
12. I’m a letter. ( )
A. writing B. write C. writeing
答案:A
解析:分析:I’m writing a letter.我正在写信。write的现在分词形式是去e加ing。
点评:本题考查的是对动词现在分词的掌握情况。
13. I know. ( )
A. not B. don’t C. isn’t
答案:B
解析:分析:I don’t know.我不知道。
点评:本题考查的是I know否定形式的掌握,I don’t know我不知道。
14. We are on holiday Sanya. ( )
A. on B. in C. at
答案:B
解析:分析:We are on holiday in Sanya.我们在三亚度假。
点评:本题考查的是对介词in的掌握情况。
四、句型转换。
15.句型转换。
(1)Is Peter doing his homework?(肯定回答)
答案:Yes,he is.
(2)What is he doing? (看图回答问题)答案:He is reading a book.
解析:分析:Is Peter doing his homework?彼得正在做家庭作业吗?(肯定回答) Yes,he is. What
is he doing?他在做什么? (看图回答问题) He is reading a book.他在读书。
点评:本题考查的是肯定句变否定句,还有就划线部分提问。都是英语学习中常见的句型掌握题。
五、选出不同类的一项。
16. 选出不同类的一项。
(1) A. cook B. work C. swimming
答案:C
(2) A. fruit B. apple C. banana
答案:A
解析:分析:cook做饭,work工作,swimming正在游泳,不同类是swimming。fruit水果,apple苹
果,banana香蕉,不同类是fruit。
点评:本题考查的是对词义的掌握情况。
六、连词成句。
17.连词成句。
(1)holiday we in on Qingdao are
答案:We are on holiday in Qingdao.
(2)having they a all time are good
答案:They are all having a good time.
解析:分析:holiday we in on Qingdao are可以连成We are on holiday in Qingdao.我们在青岛度
假。having they a all time are good可以连成They are all having a good time.他们都玩得很开心。
点评:本题考查的是对课文内容的掌握程度。做这类题需要注意首字母大写,最后加标点符号,不
要多词不要少词。
七、翻译。
18.写出下列句子的意思。
(1)Today is Saturday ,3rd November.
[来源:Zxxk.Com]答案:今天是十一月三日,星期六。
(2)Mrs. Brown and Paul are collecting shells.
答案:布朗太太和保罗正在收集贝壳。
解析:分析:Today is Saturday ,3rd November. 今天是十一月三日,星期六。Mrs. Brown and
Paul are collecting shells. 布朗太太和保罗正在收集贝壳。
点评:本题考查的是对课文句意的掌握情况。
八、判断题。
19. Peter is siting beside Sally.
答案:错误
解析:分析:Peter is siting beside Sally.这句话是错误的。应该是Peter is sitting beside Sally.
点评:本题考查的是对sit现在分词sitting的掌握情况。
20. He is collecting shells.
答案:错误
解析:分析:He is collecting shells.他正在收集贝壳。这句话是错误的。He is collecting rubbish.他
正在捡垃圾。
点评:本题考查的是对句意的掌握情况。
21. —Is she playing volleyball? —Yes,she is.
答案:正确
解析:分析:Is she playing volleyball?她正在打排球吗?Yes,she is.是的,她是。这句话是正确
的。
点评:本题考查的是句意的掌握情况。
22. My parents are enioying the sunshine on the beach. My brother and I are collecting the shells.答案:正确
解析:分析:My parents are enioying the sunshine on the beach. My brother and I are collecting
the shells.我的父母正在海滩上享受太阳。我哥哥和我正在收集贝壳。这句话是正确的。
点评:本题考查的是对句意的掌握情况。
23. have的现在分词是having。
答案:正确
解析:分析:have的现在分词是having。这句话是正确的。
点评:本题考查的是对动词现在分词的掌握。
24. He is reading book.
答案:错误
解析:分析:He is reading book.这句话是错误的。读书可以是read a book还可以说read books。
点评:本题考查的是对短语的掌握。
九、阅读理解。
25. 阅读短文,选出合适的选项。
My grandfather is fifty-five years old. He’s a taxi driver. He loves his job very much. It is Sunday.
Today is his birthday. My father, my mother and I are in his home. My uncle also comes here. He’s a tall
man. He’s a worker. He comes to see my grandfather every Sunday. My grandfather has a good friend. His
name is Jim. He’s from England. He’s a nice cook. He comes to see him, too. My grandfather is very happy
today.
( 1 ).My grandfather is years old now.
A. seventy B. eighty C .fifty-five
答案:C
( 2).My grandfather is a .
A. worker B. driver C cook
答案:B
( 3 ).My also comes to see my grandfather.
A. uncle B. aunt C cousin
答案:A( 4 ).Mt uncle is very .
A short B fat C tall
答案:C
( 5 ).Jim is my grandfather’s .
A friend B son C daughter
答案:A
解析:分析:短文大意:我爷爷今年五十五岁。他是一名出租车司机。他非常喜爱他的工作。今天
是星期日。是他的生日。我爸爸、妈妈和我在他家。我叔叔也来这了。他是一个高高的男人。他是
一名工人。他每个星期日都来看我爷爷。我爷爷有一个好朋友。他的名字是吉姆。他来自英国。他
是一名出色的厨师。他也来看爷爷。爷爷今天非常高兴。(1)我爷爷今年五十五岁。(2)他是一
名出租车司机。(3)我叔叔也来看他了。(4)我叔叔很高。(5)吉姆是爷爷的朋友。
点评:本题考查的是学生综合运用英语的能力,需要学生有一定的语言积累。英语五年级上册 Module 3 Unit8 An outing
同步练习
一、填空题。
1. — are you doing? —I’m reading.
2.(钻石) .
3. —What are you doing? —I’m a map.
4. 填上合适的介词。
We are Green Hill.
5. 填上合适的介词。
The Big Stone is the hill.
6. — is the diamond? —On the hill.
7. 填上合适的介词。
You can find it at the top the hill.
8. The lake is a big diamond.(像)
二、单选题。
9. child的复数是: ( )
A. children B. childs C. childes
10. Look the pictures.( )
A. on B. for C. at
11. What are you ? ( )
A. does B. do C. doing
12. We are in the lake.( )
A.swimming B. running C. reading
13. —What is doing? —He’s cooking.( )
A. she B. her C. he
14. Playing my duckling.( )
A. at B. with C. in
15. —What are you doing? — .( )A. It is reading. B. She is reading. C. I’m reading.
三、选词填空。
16. 选词填空。
hill lake map
(1)
(2)
(3)
17.选词填空。
slide snake swing
(1)
(2)(3)
四、判断题。
18. She is doing homework.
19. I’m playing with my toy car.
20. Alice in wonderland的意思是爱丽丝梦游仙境。
21. snake的复数是snakes。
k.Com]
22.get through是“通过”的意思。
23.The rabbit jump into a big hole.
五、连词成句。
24. 连词成句。
(1)the Alice a sees rabbit in garden white
(2)another here letter is
六、阅读理解。
25. 阅读短文,判断下列句子正确还是错误。
A dog has large piece of meat in his mouth. When he is walking on a small bridge, he looks
down and sees himself in the water. He thinks it is another dog. That dog has a
lso a large piece of meat in his mouth. He says to himself ,I want to get his
meat. Then I can have two pieces of meat. He opens his mouth to bark the do
g in the water , and his meat falls into water.
(1).The dog has a small piece of meat.
(2).He wants to get two pieces of meat.
(3).He finds another dog in the water.(4).The dog is standing on the grass.
(5).He has no meat at last.参考答案
一、填空题。
1. — are you doing? —I’m reading.
答案:What
解析:分析:What are you doing?你在做什么?I’m reading.我在读书。
点评:本题考查的是对现在进行时的掌握情况。
2.(钻石) .
答案:diamond
解析:分析:钻石diamond
点评:本题考查的是对钻石diamond的掌握。
[来源:学科网ZXXK]
3. —What are you doing? —I’m a map.
答案:reading
解析:分析:What are you doing? 你在做什么?I’m reading a map.我在看地图。
点评:本题考查的是What are you doing?句型及read a map看地图的掌握。
4. 填上合适的介词。
We are Green Hill.
答案:at
解析:分析:We are at Green Hill.我们在青山。
点评:本题考查的是介词at的掌握。
5. 填上合适的介词。
The Big Stone is the hill.
答案:on
解析:分析:The Big Stone is on the hill.那块大石头在山上。
点评:本题考查的是对介词on的掌握。
6. — is the diamond? —On the hill.
答案:Where
解析:分析:Where is the diamond?钻石在哪里?On the hill.在山上。
点评:本题考查的是对去疑问代词where的掌握情况。
7. 填上合适的介词。
You can find it at the top the hill.
答案:of
解析:分析:You can find it at the top of the hill.你能在山顶上找到它。
点评:本题考查的是at the top of在……顶上的掌握。8. The lake is a big diamond.(像)
答案:like
解析:分析 :The lake is like a big diamond.这个湖就像一个大钻石。
点评:本题考查的是对单词like的掌握。
二、单选题。
9. child的复数是: ( )
A. children B. childs C. childes
答案:A
解析:分析:child的复数是children。
点评:本题考查的是对child的复数是children的掌握情况。
10. Look the pictures.( )
A. on B. for C. at
答案:C
解析:分析:Look at the pictures.看图片。
点评:本题考查的是对介词at的掌握情况。
11. What are you ? ( )
A. does B. do C. doing
答案:C
解析:分析:What are you doing?你在做什么?
点评:本题考查的是对What are you doing?你在做什么?句型的掌握。
12. We are in the lake.( )
A.swimming B. running C. reading
答案:A
解析:分析:We are swimming in the lake.我们在湖里游泳。
点评:本题考查的是对单词的掌握。
13. —What is doing? —He’s cooking.( )
A. she B. her C. he
答案:C
解析:分析:What is he doing? 他在做什么?He’s cooking.他在做饭。
点评:本题考查的是对句型的掌握。从回答中的he可以看出答案应该是he。
14. Playing my duckling.( )
A. at B. with C. in
答案:B解析:分析:Playing with my duckling.和我的小鸭子一起玩耍。
点评:本题考查的是play with和……一起玩耍的掌握情况。
15. —What are you doing? — .( )
A. It is reading. B. She is reading. C. I’m reading.
答案:C
解析:分析:What are you doing?你在做什么?回答应该是I’m reading.我在读书。
点评:本题考查的是对What are you doing?句型的回答。
三、选词填空。
16. 选词填空。
hill lake map
(1)
答案:lake
(2)
答案:map
(3)
答案:hill解析:分析:hill山,lake湖,map地图。
点评:本题考查的是对词组的掌握。
17.选词填空。
slide snake swing
(1)
答案:swing
(2)
答案:slide
(3)
答案:snake
解析:分析:slide滑梯,snake蛇,swing秋千。
点评:本题考查的是对一组音形相像的单词的掌握。
四、判断题。
18. She is doing homework.
答案:错误
解析:分析:She is doing homework.她在做家庭作业。这句话是错误的。She is cooking.她在做饭。
点评:本题考查的是对单词的掌握。
19. I’m playing with my toy car.
答案:错误解析:分析:I’m playing with my toy car.我在玩我的玩具小汽车。这句话是错误的。I’m playing
with my duckling.我正在和小鸭子玩。
点评:本题考查的是对duckling的考查。
20. Alice in wonderland的意思是爱丽丝梦游仙境。
答案:正确
解析:分析:Alice in wonderland的意思是爱丽丝梦游仙境。这句话是正确的。
点评:本题考查的是对句意的掌握。
21. snake的复数是snakes。
答案:正确
解析:分析:snake的复数是snakes。这句话是正确的。
[来源:Zxxk.Com]
点评:本题考查的是名词变复数的掌握。
[来源:Z§xx§k.Com]
22.get through是“通过”的意思。
答案:正确
解析:分析:get through是“通过”的意思。这句话是正确的。
点评:本题考查的是对词意的掌握情况。
23.The rabbit jump into a big hole.
答案:错误
解析:分析:The rabbit jump into a big hole.这只兔子跳进一个大洞里。这句话是错误的。应该是
The rabbit jumps into a big hole.
点评:本题考查的是对第三人称单数的掌握情况。
[来源:学科网][来源:学科网ZXXK]
五、连词成句。
24. 连词成句。
(1)the Alice a sees rabbit in garden white
答案:Alice sees a white rabbit in the garden.
(2)another here letter is
答案:Here’s another letter.
解析:分析:the Alice a sees rabbit in garden white 可以连成 Alice sees a white rabbit in the
garden.爱丽丝在公园里看见一只白色的兔子。another here letter is可以连成Here’s another letter.这
是另一封信。
点评:本题考查的是对常用句型的掌握情况。需要提出的是在做连词成句的时候一定要注意首字母
要大写,最后一定要加标点符号这两点。还要注意不能多词,不能少词。
六、阅读理解。25. 阅读短文,判断下列句子正确还是错误。
A dog has large piece of meat in his mouth. When he is walking on a small bridge, he looks
down and sees himself in the water. He thinks it is another dog. That dog has a
lso a large piece of meat in his mouth. He says to himself ,I want to get his
meat. Then I can have two pieces of meat. He opens his mouth to bark the do
g in the water , and his meat falls into water.
(1).The dog has a small piece of meat.
答案:错误
(2).He wants to get two pieces of meat.
答案:正确
(3).He finds another dog in the water.
答案:错误
(4).The dog is standing on the grass.
答案:错误
(5).He has no meat at last.
答案:正确
解析:分析:短文大意:一只狗嘴里叼着一大块肉。当它正走在一个小桥上的时候它看见水中的他
自己。它认为这是另一只狗。那只狗的嘴里也有一大块肉。它对自己说:“我想得到他的肉,那么
我就有两块肉了。”他张开嘴向河里的狗吠叫,然后他的肉掉进了水里。(1)这只狗有一小块肉,
错误。(2)他想得到两块肉,正确。(3)他发现水里有另一只狗,错误。(4)这只狗站在草地上,
错误。(5)他最后一块肉都没有,正确。
点评:本题考查的是学生综合运用英语的能力,要多读多练。需要学生有一定的语言积累。英语五年级上册 Module 3 Unit9 Around the city
同步练习
一、选词填空。
1.选词填空。
flower shop post office hospital toy shop
(1)
(2)
(3)
(4)
2.选词填空。
turn right turn left go straight
(1)
(2)(3)
二、填空题。
3.填上合适的介词。
Is the post office far here?
4.填上合适的介词。
How do I get the flower shop?
5.用合适的介词填空。
You can see the hospital your left.
[来源:学&科&网Z&X&X&K]
6.相当、十分 .
7. 做否定回答。
—Is the toy shop near here? — .
三、单选题。
8. Walk Winter Street. ( )
A. along B. left C. right
9. Turn left Spring Street . ( )
A. in B. at C. on
10. It’s between hospital flower shop. ( )
A. or B. on C. and
11. —Thank you. — . ( )
A. Thank you. B. No thanks. C. You’re welcome.
12. The children are a map of the zoo. ( )
A. looking at B. looking C. watching
[来源:Z+xx+k.Com]
13. I want the bears. ( )
A. see B. to see C. sees
14. Let’s . ( )
A. goes B. go C. going
四、句型转换。15.句型转换。
[来源:Z*xx*k.Com]
(1)Is that right?(肯定回答)
(2)What do they want to see? (看图回答问题)
五、选出不同类的一项。
16. 选出不同类的一项。
(1) A. right B. left C. turn
(2) A. fruit B. hospital C. flower shop
六、连词成句。
17.连词成句。
(1)Street left Spring turn at
(2)shop it’s cinema the flower between the and
七、翻译。
18.根据汉意写出单词。
(1)烟
(2)蜘蛛
(3)星星
八、判断题。
19. I can see some smoke in front of me.我看见在我后面有一些烟。
20. left的反义词是right。
21. Excuse me.对不起打扰一下。
22. Kitty want to see the monkeys.
23. bird的复数是birds。
24. I is reading a book.
九、完型填空题。
25. 完型填空。
Tom, Sam, Jim and Jack live in a building ( 1 ) four floors. They live on different ( 2 ) . They have d
ifferent jobs—an engineer, a worker, a teacher and a doctor. Tom ( 3 ) above Sam, but below Jim. Jack lives on the ( 4 ) floor. The doctor lives above the teacher, but below the worker. The engineer lives on the
ground floor. What are their jobs? Which floor does each of them live ( 5 ) ?
( 1 ). A. to B. at C .of
( 2). A. floor B. floors C /
( 3 ). A. lives B. live C living
( 4 ). A two B three C third
( 5 ). A on B in C at参考答案
一、选词填空。
1.选词填空。
flower shop post office hospital toy shop
(1)
答案:post office
(2)
答案:hospital
(3)
答案:flower shop
(4)
答案:toy shop
解析:分析:flower shop花店,post office邮局,hospital医院,toy shop玩具店。
点评:本题考查的是对新学的单词的掌握情况。
2.选词填空。
turn right turn left go straight
(1)答案:turn left
(2)
答案:turn right
(3)
答案:go straight
解析:分析:turn right向右转,turn left向左转,go straight直走。
点评:本题考查的是对单词的掌握情况,要牢牢记住每个单词的意思才不会弄混淆。
二、填空题。
3.填上合适的介词。
Is the post office far here?
答案:from
解析:分析:Is the post office far from here?邮局离这很远吗?离……远far from。
点评:本题考查的是对far from的掌握情况。
4.填上合适的介词。
How do I get the flower shop?
答案:to
解析:分析:How do I get to the flower shop?我怎样才能到达花店?到达get to。
点评:本题考查的是对get to这一词组的掌握。
5.用合适的介词填空。
You can see the hospital your left.
[来源:学&科&网Z&X&X&K]
答案:on
解析:分析:You can see the hospital on your left.你可以看见医院在你的左边。在……左边 on the
left。
点评:本题考查的是介词on的用法。6.相当、十分 .
答案:quite
解析:分析:相当、十分quite。
点评:本题除了考查对单词的掌握。
7. 做否定回答。
—Is the toy shop near here? — .
答案:No, it isn’t.
解析:分析:Is the toy shop near here?玩具商店离这很近吗?否定回答应该是No, it isn’t.不,它
不是。
点评:本题考查的是对句型Is…?的回答。
三、单选题。
8. Walk Winter Street. ( )
A. along B. left C. right
答案:A
[来源:学科网]
解析:分析 :Walk along Winter Street.沿着冬季街一直走。
点评:本题考查的是对单词的掌握。
9. Turn left Spring Street . ( )
A. in B. at C. on
答案:B
[来源:Z.xx.k.Com]
解析:分析:Turn left at Spring Street .在春季街向左转。
点评:本题考查的是对介词at的掌握。
10. It’s between hospital flower shop. ( )
A. or B. on C. and
答案:C
解析:分析:It’s between hospital and flower shop.它在医院和花店之间。在……之间 between…
and…。
点评:本题考查的是“在……之间”between…and…的掌握。
11. —Thank you. — . ( )
A. Thank you. B. No thanks. C. You’re welcome.
答案:C
解析:分析:Thank you.谢谢。You’re welcome.不客气/不用谢。
点评:本题考查的是对thank you的回答。
12. The children are a map of the zoo. ( )A. looking at B. looking C. watching
[来源:Z+xx+k.Com]
答案:A
解析:分析:The children are looking at a map of the zoo.孩子们正在看一张动物园的地图。
点评:本题考查的是对动词look at现在分词的掌握情况。
13. I want the bears. ( )
A. see B. to see C. sees
答案:B
解析:分析:I want to see the bears.我想看熊。
点评:本题考查的是want后面要加to do的形式。
14. Let’s . ( )
A. goes B. go C. going
答案:B
解析:分析:Let’s go .让我们走吧。
点评:本题考查的是Let’s后面要加动词的原形。
四、句型转换。
15.句型转换。
[来源:Z*xx*k.Com]
(1)Is that right?(肯定回答)
答案:Yes,it is.
(2)What do they want to see? (看图回答问题)
答案:They want to see the elephants.
解析:分析:Is that right?那个对吗?(肯定回答) Yes,it is. What do they want to see?他们想
看什么? (看图回答问题) They want to see the elephants.他们想看大象。
点评:本题考查的是肯定句变否定句,还有看图回答问题。都是英语学习中常见的句型掌握题。
五、选出不同类的一项。
16. 选出不同类的一项。
(1) A. right B. left C. turn
答案:C
(2) A. fruit B. hospital C. flower shop答案:A
解析:分析:right右边,left左边,turn转弯,不同类是turn。fruit水果,hospital医院,flower shop
花店,不同类是fruit水果。
点评:本题考查的是对词义的掌握情况。
六、连词成句。
17.连词成句。
(1)Street left Spring turn at
答案:Turn left at Spring Street.
(2)shop it’s cinema the flower between the and
答案:It’s between the cinema and the flower shop.
解析:分析:Street left Spring turn at 可以连成 Turn left at Spring Street.在春季街向左转。shop
it’s cinema the flower between the and可以连成It’s between the cinema and the flower shop.它在
电影院和花店之间。
点评:本题考查的是对课文内容的掌握程度。做这类题需要注意首字母大写,最后加标点符号,不
要多词不要少词。
七、翻译。
18.根据汉意写出单词。
(1)烟
答案:smoke
(2)蜘蛛
答案:spider
(3)星星
答案:star
解析:分析:烟smoke,蜘蛛spider,星星star。
点评:本题考查的是对单词意思的掌握情况。
八、判断题。
19. I can see some smoke in front of me.我看见在我后面有一些烟。
答案:错误
解析:分析:I can see some smoke in front of me.我看见在我后面有一些烟。这句话是错误的。
应该是我看见在我前面有一些烟。
点评:本题考查的是对in front of“在……前面”的掌握情况。
20. left的反义词是right。答案:正确
解析:分析:left的反义词是right。这句话是正确的。left是左边的,right右边的。
点评:本题考查的是对词意的掌握情况。
21. Excuse me.对不起打扰一下。
答案:正确
解析:分析:Excuse me.对不起打扰一下。这句话是正确的。
点评:本题考查的是句意的掌握情况。
22. Kitty want to see the monkeys.
答案:错误
解析:分析:Kitty want to see the monkeys.凯蒂想看猴子。这句话的表达是错误的。应该是 Kitty
wants to see the monkeys.
点评:本题考查的是对第三人称单数的掌握情况。
23. bird的复数是birds。
答案:正确
解析:分析:bird的复数是birds。这句话是正确的。
点评:本题考查的是对名词变复数的掌握。
24. I is reading a book.
答案:错误
解析:分析:I is reading a book.这句话是错误的。I am reading a book.我正在读书。
点评:本题考查的是对系动词用法的掌握。
九、完型填空题。
25. 完型填空。
Tom, Sam, Jim and Jack live in a building ( 1 ) four floors. They live on different ( 2 ) . They have d
ifferent jobs—an engineer, a worker, a teacher and a doctor. Tom ( 3 ) above Sam, but below Jim. Jack li
ves on the ( 4 ) floor. The doctor lives above the teacher, but below the worker. The engineer lives on the
ground floor. What are their jobs? Which floor does each of them live ( 5 ) ?
( 1 ). A. to B. at C .of
答案:C
( 2). A. floor B. floors C /
答案:B
( 3 ). A. lives B. live C living
答案:A
( 4 ). A two B three C third
答案:C( 5 ). A on B in C at
答案:A
解析:分析:短文大意:汤姆、萨姆、吉姆和杰克住在一个四层的楼里。他们住在不同的楼层。他
们有不同的工作— 一名工程师、一个工人一名教师和一个医生。汤姆住在萨姆的上面,却住在吉姆
的下面。杰克住在第三层。医生住在老师的上面,却住在工人的下面。工程师住在第一层。他们的
工作都是什么?他们都住在哪一层?(1)of属于……的。(2)四个人住在不同的楼层,这里的
floor要用复数形式。(3)Tom是第三人称单数,后面的live要变成第三人称单数形式lives。(4)
第三third。(5)住在几层live on。
点评:本题考查的是学生综合运用英语的能力,需要学生有一定的语言积累。