夜雨聆风学习资料网 资料列表 开通 VIP 用登录 / 注册 ⌄
DOCX

12.2014年广东高考英语考试真题TestA—TestF_英语(2)_专项复习_2027年高考英语专项更新中_22027年高考英语听力高分突破讲练

查看资料信息、公开预览和下载状态。

共 14 页DOCX · 904.7KB
下载

文档在线预览

公开展示前 7 页
100%
1
《12.2014年广东高考英语考试真题TestA—TestF_英语(2)_专项复习_2027年高考英语专项更新中_22027年高考英语听力高分突破讲练》第1页预览
2
《12.2014年广东高考英语考试真题TestA—TestF_英语(2)_专项复习_2027年高考英语专项更新中_22027年高考英语听力高分突破讲练》第2页预览
3
《12.2014年广东高考英语考试真题TestA—TestF_英语(2)_专项复习_2027年高考英语专项更新中_22027年高考英语听力高分突破讲练》第3页预览
4
《12.2014年广东高考英语考试真题TestA—TestF_英语(2)_专项复习_2027年高考英语专项更新中_22027年高考英语听力高分突破讲练》第4页预览
5
《12.2014年广东高考英语考试真题TestA—TestF_英语(2)_专项复习_2027年高考英语专项更新中_22027年高考英语听力高分突破讲练》第5页预览
6
《12.2014年广东高考英语考试真题TestA—TestF_英语(2)_专项复习_2027年高考英语专项更新中_22027年高考英语听力高分突破讲练》第6页预览
7
《12.2014年广东高考英语考试真题TestA—TestF_英语(2)_专项复习_2027年高考英语专项更新中_22027年高考英语听力高分突破讲练》第7页预览

本文档共 14 页 剩余 7 页未展示,请下载后查阅

下载

文档文本内容

2014 年广东高考英语听说考试真题
Test A........................................................................................................................................................1
Test B........................................................................................................................................................3
Test C........................................................................................................................................................6
Test D........................................................................................................................................................9
Test E......................................................................................................................................................10
Test F......................................................................................................................................................13
Test A
Part A Reading aloud
One of the most extraordinary civilizations the world has known disappeared.Millions of people
died,some were savagely murdered.Why it happened is a mystery.This is the story of one man's search for the
truth. The Maya lived in what is today Southern Mexico and central America. They were deeply spiritual,
worshiping dozens of gods of the sun and the moon, the earth and wind,fire and rain. From the jungles and
plains rose cities and towns,great centers of worship, of art and learning. The Maya's achievements were
staggering. They developed their own writing, and mastered astronomy and mathematics.
Part B Role Play
Tapescript:
W: Good morning, Dr. Brown.
M: Good morning, Mary.
W: Haven’t seen you since last summer. What are you busy doing these days?
M: I have just written a book and got it published by the University Press.
W: Oh, great. What is the book about?
M: It is about how colors affect us in the world of advertising. It is called Market Colors.
W: That sounds interesting. You must have done a lot of research on people’s feelings about
colors.
M: That’s very true. I have spent 13 months on this book doing surveys and interviews. I’ve had
many interesting findings about the relationship between colors and buying decisions.
三问部分:
Question 1: How do colors affect our buying decisions?/How do colors influence our buying decisions?/How do
colors influence our purchasing behavior?/How do colors affect our buying behavior?/How do colors
influence our buying behavior?/How do colors affect our purchasing behavior?
Answer 1: People have different feelings about colors and their feelings help them decide what to buy. For
example, blue makes people feel peaceful, quiet. It doesn’t create strong emotions. So it’s a favorite for
banks and insurance companies. And for selling products, it’s often used to suggest something pure and
fresh.
Question 2: What color is more attractive to customers?/What color can attract customers more?/What color canappeal to more customers?/What color can attract people’s attention more?/What color can draw
people’s attention more?
Answer 2: Well, you can sell almost anything with a red. It’s a hot color, which suggests a feeling of energy and
even excitement, it catches your attention. You often see red on magazine covers. But if you use it too
much, it looks cheap and may make people tired.
Question 3: Is green a popular color in advertising?/Is green a fashionable color in advertising?
Answer 3: Surprisingly, green isn’t used much in advertising except for garden products. Although it’s friendly and
cool, it can also be quite strong and many people associate it with unpleasant ideas.
五答部分:
Question 1: How did Dr. Brown do his research?
Answer 1: By doing surveys and interviews.
Question 2: How much time did Dr. Brown spend on his book?
Answer 2: Thirteen months.
Question 3: What does blue suggest in advertising?
Answer 3: Something pure and fresh.
Question 4: Why can’t we use red too much in advertising?
Answer 4: It looks cheap and may make people tired.
Question 5: What color is suitable for garden products?
Answer 5: Green.
Part C Retelling
Tapescript:
A Lucky Brake
Tom liked everything about cars and often helped his father repair his old car. One
morning, Tom was on the school bus with other children. They were chatting and laughing
loudly as usual. But the bus driver was not feeling very well that day. While he was trying
to stop the bus by the roadside. The driver suddenly became unconscious. It all happened
without any warning. The bus was out of control and started running off the road. The
children on the bus were terrified and began screaming. Tom was sitting in the back of the
bus, but he rushed to the front within seconds. He tried his best to move the bus driver aside
and stepped hard on the brakes. The bus finally stopped. Tom saved himself and all the
other children from disaster. The quick reaction of Tom made the news all over the country.
He appeared on TV as a hero. His school hung a medal of honor around his neck and the
bus company gave him a toy bus as a reward. Tom’s father was very proud of his son. He
promised to teach him how to drive when Tom was older.
参考复述:
One morning, Tom was on the school bus with other kids. But then the bus driver, who was feeling unwell,
suddenly passed out. It happened very quickly, and the bus began to run off the road. All the kids screamed
except Tom, because he knew a lot about cars and often helped his father repair his car. So Tom ran to the front
of the bus, and pushed the bus driver to one side. He stepped on the brakes and stopped the bus. Nobody washurt, and the story of Tom saving the kids on the bus became well known. He even appeared on television, and
his school gave him an award. Tom’s father was proud of him, and said he’d teach Tom to drive when Tom was
old enough.
Test B
Part A Reading aloud (模仿朗读)
What is nothing? It's an extremely,extremely difficult question to answer. Because if you think about
it, wherever you look around you, there always seems to be something there. Things appear almost
impossible to escape from. Even just trying to imagine true nothingness seems like an impossible task.
But this is more than just a philosophical question. I have here a box. What, then,exists inside the space
in the box? Is it really nothing? You might wonder why this matters.It's about reality at the very furthest
reaches of human perception,a place where the deepest mysteries of the universe may be held.
Part B Role Play
Tapescript:
W: Good morning, Dr. Brown.
M: Good morning.
W: This is a very good place for old people. They are taken good care of here. It’s very
impressive.
M: Yes. They can enjoy their life comfortably.
W: What do they do every day here?
M: Well, as they like, we have a TV room, a chess room and a library. We even have a
piano. Mrs. Jones, that old lady there plays the piano very well. She used to be a
piano teacher.
W: That’s great. So they’ve got many activities and their life is very colorful and
meaningful.
M: Yes. We are trying our best to make them feel at home.
三问部分:
Question 1: How do you solve old people’s health problem?/How do you deal with old people’s health
problem?
Answer 1: Yeah, old people tend to have poor health. We have two doctors and fourteen nurses here.
They deal with small problems such as colds and stomach problems. But for some major
health problems, we send them to the nearby hospitals.
Question 2: Who pays for their living expenses here?/Who pays them for the living expenses here?
Answer 2: Well, the government pays for most of their living expenses, such as food, accommodation,
medical care and so on. And the old people just need to pay a small sum of money, about
$200 a month. Most of them can afford it.Question 3: How often do their children come to see them?/How often do their children come to visit
them?
Answer 3: Some old people hope to see their families very often, but normally on weekends their
children come and visit them. On some special days, such as birthdays and festivals, they take
their parents home to celebrate with other family members.
五答部分:
Question 1: What did Mrs. Jones use to be?
Answer 1: A piano teacher.
Question 2: How many nurses are there in this place?
Answer 2: Fourteen.
Question 3: What will be done when old people have serious diseases?
Answer 3: They will be sent to the nearby hospital.
Question 4: Who pays for most of their living expenses?
Answer 4: The government.
Question 5: When will the children take their parents home?
Answer 5: On some special days, such as birthdays and festivals.
Part C Retelling
Tapescript:
Fear of the Dark
Mary was terrified of the dark. When the lights were off at night, everything
in her bedroom looked like terrible things. Many times her parents explained that
people could not see clearly in the dark, so everything became strange. But Mary
still had an awful feeling of fear in the dark.
One day, her aunt came for a visit. She was famous for her courage and for
her many adventures. Mary asked her aunt for help to overcome her fear. Her aunt
told Mary a secret: when you are afraid of the things in your bedroom, close your
eyes and touch them with your hands. You’ll know there is nothing to be afraid of.
That night, Mary turned off the light. After a while, she felt afraid of the
things in the bedroom again. Following her aunt’s advice, she closed her eyes,
gathering all her courage. She then moved forward and touched something soft. Her
big smile appeared on Mary’s face. She realized that it was her favorite toy bear.
Excited, Mary touched everything in her room with her eyes closed. All the things
that seemed terrible were actually her toys. Mary was not afraid of the dark
anymore.
参考复述:
Mary was afraid of the dark. When she looked around when the lights were off, she seemed to see all kinds
of scary things. Her parents said she shouldn’t be afraid, but their advice didn’t help her. Then one day her aunt
visited. Her aunt was famous for her adventures and bravery, so Mary was eager to talk with her. Her aunt told
Mary that she should just touch whatever was scaring her. Then she’d see there is nothing to be scared of. Thatnight, Mary tried it. She saw something scary, but when she touched it, she found it was only her favorite toy
bear. She felt happy, and touched everything else in her room. They all turned out to be toys. After that, she
wasn’t afraid of the dark anymore.
Test C
Part A Reading aloud (模仿朗读)
Chimpanzees.As we move through the looking glass into their world, we are transformed.Their social life
reflects ours, too.The tender affection they show for one another, their gestures and expressions all seem
strangely familiar.And now we discover that chimps developed not only tools, but entire cultures which they
pass on to their young.Even medicine seems within their grasp. Come with us on a voyage of
discovery,ajourney into our collective past. The invention and use of tools was supposed to set us apart from the
other animals. Chimps make and use many tools.
Part B Role Play
Tapescript:
W: Hi, Tom. I haven’t seen you for a while. So, what’s new?
M: Well, nothing much.
W: You look a bit worried. What’s troubling you?
M: Well, I had a phone call from my parents, and that made me feel upset. It happens
every time they call and gets me down.
W: I’m sorry to hear that. I know how you feel. You think they are still keeping an eye
on you.
M: Yes, they call me almost every day, and they make me feel as if I were still five
years old.
三问部分:
Question 1: Do your parents usually allow you to make decisions by yourself?/Do your parents usually
permit you to make decisions by yourself?
Answer 1: For small decisions such as what clothes to wear, they’ll let me do what I like. But for some
major decisions such as what university to go to, what girl friend to choose, they will have
tons of opinions.
Question 2: Why do you want to live without your parents?/Why do you want to leave your parents and
live alone?
Answer 2: Independence mainly. Living at home you don’t have the same freedom as you do in your
own place, for example, if you want to have a party or have friends stay over. But independence
has its cost. You have to deal with everything without your parents around. You need to do all
the cooking and shopping for yourself, and plan your money carefully.Question 3: Who pays for your living costs?/Who pays for your living expenses?/Who pays you for the
living costs?/Who pays you for the living expenses?
Answer 3: Well, my parents pay for the tuition and the living costs, but I still need to earn some pocket
money. I work Saturday mornings in the local grocery store helping behind the counter. That
gets me 100 yuan a week which covers my social expenses, such as dinning out with friends.
五答部分:
Question 1: What made Tom feel upset?
Answer 1: A phone call from his parents./His parents’ phone call.
Question 2: How often do Tom’s parents call him?
Answer 2: Almost every day.
Question 3: Who will probably decide Tom’s choice of university?
Answer 3: His parents.
Question 4: Where can young people have the freedom to have a party?
Answer 4: In their own places./In his own place.
Question 5: How does Tom get his pocket money?
Answer 5: He works Saturday mornings in the local grocery store./By helping behind the counter in the
local grocery store.
Part C Retelling
Tapescript:
Surprise
Tom’s birthday was approaching. His wife Mary wanted to give him a present,
but she wanted it to be a surprise, so she had to keep everything a secret. But she
had a problem: how could she find out what he wanted for his birthday. Soon, she
got an idea and decided to ask Tom’s sister for help. His sister would telephone
him and ask him what he would like to receive and Mary would listen to the
conversation without Tom knowing it. Everything went smoothly as planned. Mary
listened carefully from the other room and finally heard what Tom wanted — a
pair of sneakers. Full of excitement, she rushed off to the shop and bought a pair
of shiny sneakers.
Finally the day arrived. Mary brought in the box of sneakers packed in
colorful paper. “Wow,” Tom said with a big smile, “I wonder what it can be.”
“Open it and see for yourself,” Mary replied happily. Tom opened the box but did
not seem that happy. Mary noticed that something was wrong. “Didn’t you tell
your sister that you wanted a pair of sneakers?” she asked. “A pair of sneakers?”
Tom started to laugh, “I said a pair of speakers.”
参考复述:
Mary wanted to buy a birthday present for her husband Tom, but she wanted to surprise him. So instead of
asking him directly, she asked Tom’s sister to phone him and ask him what he wanted for his birthday. Then,she could listen to the conversation from the next room. While they were talking, she heard Tom say he
wanted a pair of sneakers. Soon after, Mary went to a shop and bought a pair of nice new sneakers for him.
When Tom’s birthday arrived, Mary gave him the present. Tom opened the package, and looked at the shoes,
but he didn’t seem very excited. Mary asked him what was wrong. She said she thought he had wanted a pair of
sneakers. Tom laughed. He said that actually, he’d wanted a pair of speakers.
Test D
Part A Reading aloud
How natural is the natural world? The story of how a particular view of the wild came to shape Africa.The
only problem is, the more we look, the more we find this view to be at odds with the bigger picture.Because of
a quirk of nature, grasses and trees have a different way of turning sunlight into food. When they die,they leave
slightly different forms of carbon in the earth.And the main force behind these cycles is the climate. As
geological time gave way to historical time, the human influence over the environment moved into a new
phase.
Part B Role Play
Tapescript:
W: Hi, Tom. Did you know that a cat was found in our dormitory building?
M: Was it? Where did it come from?
W: I have no idea. She doesn’t have a name tag on her.
M: Do you think that I can keep her?
W: I’m afraid not. We are not allowed to keep pets in college. Maybe we should send
her to the animal protection organization where she can be taken good care of.
M: You are right. But I do miss my dogs back home.
W: Oh, so you keep pets at home?
M: Not really. In fact, my family raises dogs for helping the blind. And we have really
good experience with dogs.
三问部分:
Question 1: When did your family begin to raise dogs for the blind?/When did your family start raising
dogs for the blind?/When did your family begin raising dogs for the blind?/When did your
family start to raise dogs for the blind?
Answer 1: Actually, about 40 years ago. My grandfather started the whole thing to help his blind neighbor.
Gradually, the whole family joined in and began to train dogs for the blind.
Question 2: How do you train these dogs?
Answer 2: Well, it’s a long process. We get the dogs when they are very young. And then we teach
them some basic things like sit, come and so on. When they are about two years old, they go
on a different training course. They are taught more professional skills for helping the blind.
Question 3: Did you see the dogs you trained in the street?/Did you see the dogs you trained on theroad?/Have you seen the dogs you trained before in the street?/Have you seen the dogs you
trained before on the road?
Answer 3: Umm…over the last five years, we’ve trained…15 dogs. They were sent to different families,
yet we seldom see them. But one of them happens to live nearby, so I see him quite often.
And I can tell that he is doing a great job.
五答部分:
Question 1: Where will the cat probably be sent?
Answer 1: The animal protection organization.
Question 2: Why did Tom’s grandfather start raising dogs?
Answer 2: To help his blind neighbor.
Question 3: When are the dogs trained with professional skills?
Answer 3: When they are about two years old.
Question 4: How many dogs have they trained over the last five years?
Answer 4: Fifteen.
Question 5: Why does Tom often see one of the trained dogs?
Answer 5: It happens to live nearby.
Part C Retelling
Tapescript:
Mary’s Invitation
Mary was seven years old. She was often left alone at home by her parents,
so she wanted to have someone to talk to. Mary loved to play with the phone in
the living room. Beside the phone was a list of names with phone numbers.
One day, Mary tried to call the first number on the list. A familiar voice came
from the phone. That was one of her mother’s best friends. Mary was greatly
excited and invited her to dinner. After the first call, she phoned everyone on the
list inviting all of them to dinner. Mary’s parents returned home and found their
living room full of friends. Too late to prepare dinner, they started ordering food
for the guests. When the father and mother finally had time to talk to each other,
they found out that neither of them had invited the guests. Then Mary said proudly,
“It’s my party. I invited them all by phone.” All the guests laughed. They were
surprised that little Mary held a big dinner party by herself. Before leaving, each
guest thanked Mary and invited her to their home. Now little Mary had many
people to talk to.
参考复述:
There was a seven-year-old girl named Mary. Her parents were usually out of the house, so she often felt
lonely. One day, she noticed there was a list of names and phone numbers next to the phone in the living room.
So she picked up the phone and dialed the first number. It was one of her mother’s friends, and Mary was
excited. Mary invited her mother’s friend for dinner. Then she phoned everyone on the list and invited each onefor dinner as well. When Mary’s parents got home, they were surprised to find all their friends there. It was too
late to cook, so Mary’s parents ordered food for their friends. Then Mary proudly told them she’d wanted a
party and had invited everyone. All the guests thought it was funny, and they all thanked Mary before leaving
and inviting her to their home. So Mary had lots of people she could talk to.
Test E
Part A Reading aloud
150 years ago, Charles Darwin published "on the Origin of Species".And in that one great book, he asked
the right question,and gave the right answer. Darwin's explanation for life on earth was so seductive and so
simple that it seems obvious today.And yet, Darwin's explanation of how evolution works was riddled with
holes.Its logical foundations were shaky.His evidence was weak. There was so much he did not, could not,
know. Darwin trusted that future generations of scientists would complete his work, and prove the essential
truth of his vision,and for 150 years that is what we have been doing.
Part B Role Play
Tapescript:
W: Look, Tom. There’s a job fair on campus this Saturday. Do you wanna go?
M: What happens in a job fair?
W: There are lots of different companies and they give you information about jobs,
advice, that kind of thing.
M: OK. I’ll go. But I know you have already decided on your job. You are going to be
a lawyer, right?
W: That’s the plan. I’m going to work in a law firm as soon as I get my degree.
M: You are so lucky. I wish I knew what I wanted to do.
三问部分:
Question 1: Didn’t you say you wanted to be a language teacher?/Didn’t you say you wanted to become
a language teacher?/Didn’t you say you wanted to work as a language teacher?
Answer 1: Yes, I am thinking about it. I’m quite interested in teaching and I enjoy communicating with
students. Last summer, I worked as a language teacher in an English camp in China, and
taught some English classes for a month.
Question 2: How do you feel the first day of teaching?/How was your first day of being a teacher?/How
was your first day of teaching?
Answer 2: It was all right. Wasn’t as terrifying as I thought it would be. I think the students were
happy. The interesting thing is that we speak English and we think we know the grammar. But
when I was teaching, I sounded that I didn’t know much about grammar.
Question 3: Why do you think you can become a language teacher?/Why do you think you can be a
language teacher?Answer 3: That’s a good question. I study education and I’ve gotten to know some education theories and
teaching methods. Usually, a language teacher should have good language skills and needs to
be patient and enthusiastic. I think I’m the right person. Don’t forget, I am a native speaker of
English.
五答部分:
Question 1: What’s new on campus this Saturday?
Answer 1: There’s a job fair./There will be a job fair.
Question 2: What are you going to do after you get the degree?
Answer 2: Work in a law firm.
Question 3: Where did Tom teach English last summer?
Answer 3: In an English camp in China.
Question 4: How is Tom’s English grammar?
Answer 4: He doesn’t know much about grammar.
Question 5: What does a language teacher need?
Answer 5: He needs to be patient and enthusiastic and have good language skills./He needs good language
skills and to be patient and enthusiastic./Good language skills, patience and enthusiasm.
Part C Retelling
Tapescript:
The Pet Shop
Tom and Mary always wanted a dog and finally their parents agreed. So the
kids went to the local pet shop and had a look around. It was a very small shop
that didn’t have many pets. The shop owner said that there were only two dogs to
choose from, one was a big black dog, and the other was a tiny white one. Tom
wanted the big dog, while Mary preferred the tiny one. They couldn’t persuade
each other. Mary suggested they race home and the winner could choose the dog.
Tom agreed, but he wanted to win the race so much that he played a trick on
Mary. “Look at your shoes,” Tom said. When Mary looked down, he ran off and
got a head start. He ran as fast as he could. And soon Mary was left far behind.
Finally, Tom got home and Mary arrived a few minutes later. “It was unfair!” she
shouted angrily. So they decided to race back to the shop. However, when they
arrived, they couldn’t see the dogs. They asked the owner where the dogs were.
The owner explained that a few minutes after they left, a man walked in and
bought the two dogs.
参考复述:
Tom and Mary’s parents said they could have a dog. They were very happy and went to their neighborhood
pet shop. But it was small, and there were only two dogs. One was big and black, and the other was small and
white. Tom wanted the black one, and Mary wanted the white one. They couldn’t convince each other, so they
decided to race home to decide who’d choose the dog. But before the race started, Tom told Mary to look at hershoes. When she looked down, he quickly ran ahead. So he got home first, but Mary said the race had been
unfair. Then they agreed to have a race back to the pet store. But when they got there, the dogs were gone. The
pet shop manager told them that a man had come while they were gone and had bought both of the dogs.
Test F
1
Part A Reading aloud (模仿朗读)
Over the centuries countless ships were lost, and countless sailors killed. Now the man who discovered the
Titanic, Dr. Ballard, is again hunting for shipwrecks. What is actually down there? It is an extraordinary idea,
and to find out, Ballard will use an extraordinary machine. The NR-1. It is capable of going all the way down to
three thousand feet, and staying there for a month. The seas suddenly turn dark and angry. Ballard decides to
send down the NR-1 during the storm. Once under the surface, the sub will be free of the weather, free to
continue exploring.
2
Part B Role Play (角色扮演)
情景介绍
角 色:你是学生。
任 务:(1)询问Tom给家人购买礼物的想法;(2)根据谈话内容回答另一同学的提问。
下面请用英语提出三个问题。
1. 你父母喜欢中国的什么呢?
2. 为什么你不买些京剧DVD作为礼物?
3. 你打算给弟弟和妹妹买些什么礼物呢?
3
Part C Retelling (故事复述)
梗 概:Tom对钱很大意,把裤子交给妈妈洗,结果口袋里的钱被洗褪色了。
关键词:careless (粗心),note (钞票),go through (仔细检查),washing-machine (洗衣机),
disappointment (失望)参考答案
Part B Role Play (角色扮演)
视频
W: Hi, Tom! What are you doing? You seem to be lost in thought.
M: Well, yes. I’ll be going back home to visit my family for a couple weeks.
W: That’s great. You’ll see your family soon.
M: Yes. I miss them very much. It’s been fourteen months since I came to China.
W: So you must be thinking about how happy you’ll be to see them again.
M: Yes, that’s true. But I’m also thinking about what kinds of gifts I should bring back from China for
everyone, my brother, my sister, and of course for my parents. It’s not easy to buy the right gift for each of
them.
三问
1. 考生问:What do your parents like about China?/What do your parents love about China?/What are
your parents fond of about China?
电脑答:Well, they like music and operas. My mother told me that she was amazed at Beijing Opera,
the singing and the dancing impressed her so much. She said she would like to visit Beijing just for
the opera. And my father likes whatever my mother likes.
2. 考生问:Why don’t you buy some Beijing Opera DVDs as gifts?/Why don’t you buy some Beijing
Opera DVDs as presents?/Why not purchase some Beijing Opera DVDs as presents?/Why not
purchase some Beijing Opera DVDs as gifts?
电脑答:Hey, that’s a good idea. DVDs are easy to carry and they save space. My parents may watch
Beijing Opera together at home.
3. 考生问:What gifts do you plan to buy for your brother and sister?/What presents do you plan to
buy for your brother and sister?/What presents do you plan to purchase for your brother and
sister?/What gifts do you plan to purchase for your brother and sister?/What gifts do you decide to
buy for your brother and sister?/What presents do you decide to buy for your brother and sister?/Whatgifts do you decide to purchase for your brother and sister?/What presents do you decide to purchase
for your brother and sister?
电脑答:That’s tough. My sister is just twelve years old. She likes running. I think I can get her a
flying kite, yes, a lovely and fancy flying kite for the little girl. What about the 18-year-old boy?
Hmm…he is learning Chinese now and he hopes to visit China soon. So maybe I can get him a T-shirt
printed with some Chinese characters. That’ll make a good gift.
五答
1. 电脑问:How long has Tom been in China?
考生答:For fourteen months.
2. 电脑问:Why was he deep in thought?
考生答:He thinks about how happy he’ll be to see his family and what kinds of gifts he should bring
back from China for everyone./He thinks about how happy he’ll be to see his family and what gifts he
should buy for them.
3. 电脑问:What might be the reason for Tom’s mother to visit China?
考生答:She likes Beijing Opera.
4. 电脑问:What are the advantages of DVDs as gifts?
考生答:They are easy to carry and they save space.
5. 电脑问:What gift will Tom buy for his sister?
考生答:A lovely and fancy flying kite./A flying kite.
3
Part C Retelling (故事复述)
视频原文
Where is My Money?
Tom is very careless with money. He often forgets his money in his desk drawer at school or even finds
that his pet dog has eaten his bank notes.
Accidents still happen. One day, Tom gave his mother an old pair of trousers to wash and went into the study to
read. His mother would usually go through his pockets before washing his clothes, but for some reason, she
failed to do so this time. As he was reading, Tom suddenly remembered that there was a ten-pound note in one
of the pockets of the trousers. He dropped his book and rushed into the bathroom. “Mum, you didn’t put my
trousers into the washing-machine, did you?” he asked. But it was too late. His mother told him that his trousershad been in the machine for 20 minutes already. Tom stopped the machine and pulled out his trousers as
quickly as possible. He went through all the pockets looking for the note. At last, he managed to find the ten-
pound note that had turned into a white piece of paper. To his great disappointment, the note had lost its color
and might not be of any use.
参考复述
Tom is very forgetful and careless with his money. He often forgets his money at school, or finds that his
dog has eaten some of his cash. One day, his mother was washing some of Tom’s clothes. She usually checks
his trouser pockets before putting them in the washing machine, but this time she forgot. Tom was reading in
another room, when suddenly he remembered he’d had a ten-pound note in his trouser pockets. He quickly ran
to his mother and asked her if she’d put his trousers in the machine. She said she had put them in about twenty
minutes before. Tom went to the machine and took his trousers out. He finally found the ten-pound note in the
pocket of his trousers, but it had lost its color and looked like a piece of white paper. Tom was very
disappointed.