夜雨聆风学习资料网 资料列表 开通 VIP 用登录 / 注册 ⌄
DOCX

10.2016年广东高考英语考试真题TestA—TestE_英语(2)_专项复习_2027年高考英语专项更新中_22027年高考英语听力高分突破讲练

查看资料信息、公开预览和下载状态。

共 11 页DOCX · 896.4KB
下载

文档在线预览

公开展示前 6 页
100%
1
《10.2016年广东高考英语考试真题TestA—TestE_英语(2)_专项复习_2027年高考英语专项更新中_22027年高考英语听力高分突破讲练》第1页预览
2
《10.2016年广东高考英语考试真题TestA—TestE_英语(2)_专项复习_2027年高考英语专项更新中_22027年高考英语听力高分突破讲练》第2页预览
3
《10.2016年广东高考英语考试真题TestA—TestE_英语(2)_专项复习_2027年高考英语专项更新中_22027年高考英语听力高分突破讲练》第3页预览
4
《10.2016年广东高考英语考试真题TestA—TestE_英语(2)_专项复习_2027年高考英语专项更新中_22027年高考英语听力高分突破讲练》第4页预览
5
《10.2016年广东高考英语考试真题TestA—TestE_英语(2)_专项复习_2027年高考英语专项更新中_22027年高考英语听力高分突破讲练》第5页预览
6
《10.2016年广东高考英语考试真题TestA—TestE_英语(2)_专项复习_2027年高考英语专项更新中_22027年高考英语听力高分突破讲练》第6页预览

本文档共 11 页 剩余 5 页未展示,请下载后查阅

下载

文档文本内容

2016 年广东省高考英语听说考试
Test A
Part A Reading aloud (模仿朗读)
The modern city is a new kind of nature,man-made nature. It reflects back an image of ourselves through
the things we have designed.But for the designer, the world is not enough. Plans for a new,improved version are
always on the drawing board.At the Home Exhibition in London, people come and go, dreaming about new
labor-saving devices, new possibilities,new designs for living. Not everything here is a design classic, but
everything here has been designed to meet a need, fulfill a desire, or simply to raise a cheer at the breakfast
table.
Part B Role Play (角色扮演)
Tapescript:
W: Hi, Tom! Where have you been during the holiday?
M: Oh, I spent fifteen days with my family back in my hometown.
W: That must be very relaxing. You were in your comfort zone again.
M: You are right. Staying with family and relatives is always quite comfortable, especially
when you have a big family.
W: Oh… So you’ve grown up in a big family? How many brothers and sisters do you have?
M: I have three brothers and four sisters.
三问部分:
Question 1: What was it like growing up in a big family?/ How did you like growing up in a big family?/ What
was growing up in a big family like?
Answer 1: I love having such a big family. There were many sweet memories about those years growing up with
my brothers and sisters. We played games together and went to school together and it was our family
tradition to give everybody a surprise on his or her birthday. But at times, it could be a little crowded as
we all live together in a small house when we were young.
Question 2: What was the most difficult part?/ What was the hardest part?/ What was the toughest part?/ What was
the most difficult thing?/ What was the hardest thing?/ What was the toughest thing?
Answer 2: I think it was that we didn’t have enough money to make sure that everybody ate well and dressed well.
My elder brothers and sisters had a little tougher life than we did, because they had to work a lot to help
with the family income.
Question 3: Are younger children luckier than the elder children?/ Are younger children more fortunate than the
elder children?
Answer 3: Yes. I think for the most part, the younger ones are luckier, because they have more people to look up to
and tell them right from wrong, which is a great help. As for the elder children, they have to helpsupport the family and look after the younger ones. So usually, they have more responsibilities.
五答部分:
Question 1: Where did Tom spend his holiday?
Answer 1: In his hometown./ He spent his holiday in his hometown.
Question 2: How many sisters does Tom have?
Answer 2: Four./ Four sisters./ He has four sisters.
Question 3: What was Tom’s family tradition?
Answer 3: To give everybody a surprise on his or her birthday.
Question 4: Why did Tom’s elder brothers and sisters have a tougher life?
Answer 4: Because they had to work a lot to help with the family income.
Question 5: What is the great help for younger children in a big family?
Answer 5: They have more people to look up to and tell them right from wrong.
Part C Retelling (故事复述)
Tapescript:
The Goose Thief
Tom went to primary school in the countryside. Near his classroom, there was a small pond
where two geese were raised. Students were all fond of them.
One day, when Tom passed the school kitchen, he heard the cooks talking about killing the geese
for the teacher’s Christmas dinner. Tom got angry and said to himself, “I won’t let them be eaten.”
That night, Tom worked out a plan. He was going to hide them somewhere far away from the school.
The next morning, Tom went to school in his father’s big coat. During the break, he rushed to the
pond. Without anyone around, he called the geese and pushed them inside the coat. However, the
geese were larger than he had thought and they tried very hard to free themselves from the coat. The
big noise called the notice of the head teacher and the students. And they all ran to the pond. The head
teacher asked for an explanation. Looking at the teacher with fear, Tom told the story and said, “It is
unfair to them. We all love them.” The head teacher smiled and promised not to have them killed for
the Christmas dinner.参考复述:
Tom was in a primary school. There were two geese kept in the pond near his classroom. The students all
liked them very much. One day, Tom heard the cooks say that they would kill the geese for the teacher’s
Christmas dinner. Tom was very angry and said he wouldn’t let them be eaten. That night, Tom had an idea that
he would hide the geese somewhere. The next day, Tom went to school in his father’s big coat. During the
break, he rushed to the pond and tried to put the geese inside the coat. But the geese were too large and they
wanted to get out of the coat. The noise called the head teacher and the students. Tom told the head teacher why
he had done that. Then the teacher smiled and promised not to kill the geese for Christmas dinner.
Test B
Part A Reading aloud (模仿朗读)
Almost eleven kilometers deep, the Pacific is the deepest body of water on the planet. But sometimes, the
seabed shoots to the surface.The creation of a new island. This is Kavachi,one of the most active undersea
volcanoes in the world. Powerful waves keep sweeping its efforts away.Today,only 1%of this vast ocean is
land,and much of it owes its existence to the powers of volcanoes like Kavachi. The never-ending rise and fall
of land in the Pacific will continue to produce strange and wonderful worlds.The natural force that created land
here in the first place, the ocean volcano.
Part B Role Play (角色扮演)
Tapescript:
W: Hi, Tom! I heard you’ve just had a new-born son.
M: Yes. I’m very excited. I had never thought that having a baby would make me think a lot about
the future.
W: Oh? What are you thinking about?
M: I’m wondering what is life will be in ten years.
W: So you are predicting the future?
M: Not really. Being a teacher, I’m not sure if his education will be a lot different from what was
for us when we were ten or twelve.
三问部分:
Question 1: How was the school when you were twelve?/ What was the school like when you were twelve?
Answer 1: I remember I had a classroom with about twenty students in it. Teachers used the white board rather than
the computer screen in the classroom. There was not so much homework to do after class. So we had a
lot of time to do sports outside.
Question 2: Do you think that sports will be the same?/ Will sports be the same in your opinion?
Answer 2: It’s hard to say. I just wonder if he will play games with his friends in the park. Actually, it worries methat kids don’t play sports freely as we did. I remember when I was twelve we would always play
basketball games or baseball games. I don’t know if kids do that so much anymore. They may do
something really different. You know, things change quickly these days.
Question 3: What will the biggest change be?/ What is the biggest change going to be?/ What can the biggest
change be?/ What will the greatest change be?/ What is the greatest change going to be?/ What can the
greatest change be?
Answer 3: I guess the greatest change might be the way of learning. Technology could change learning in ways that
we cannot imagine. Maybe in the future, each student will have a robot to help with his reading and
writing. This would make learning much more interesting and easier.
五答部分:
Question 1: Why was Tom so excited?
Answer 1: Because he just had a new-born son.
Question 2: What does Tom do for a living?
Answer 2: He is a teacher.
Question 3: What did Tom’s teacher use in the classroom?
Answer 3: The white board./ His teacher used the white board in the classroom.
Question 4: What games did Tom play when he was twelve?
Answer 4: Basketball games or baseball games./ He played basketball games or baseball games when he was
twelve.
Question 5: Why could the future learning be more interesting and easier?
Answer 5: Maybe in the future, each student will have a robot to help with reading and writing.
Part C Retelling (故事复述)Time and Trust
Tom was invited by a university in New York City for a job interview which was set at 10:00 a.m.
Tom had never been to the city and he wasn’t aware of the heavy morning traffic. When he was nearing the
downtown, his bus was only able to move forward at a very slow pace with so many cars on the road. So
he reached the university an hour late and missed the interview. Fortunately, he was offered another
interview which was again at 10:00 a.m. two days later. Tom was very embarrassed about being late and
decided that it would never happen again. So he started out very early on the day of the second interview.
It was a freezing winter morning and Tom made his way in the falling snow. He reached the university two
hours earlier and waited at the gate of the building. When the director came to work, he was surprised to
see Tom so early. Tom explained that he did not want to be late again. The director called him in and gave
him an offer right away, saying that a man who cared so much about time should be trusted.
参考复述:
Tom was invited to a job interview in a university in New York City. The interview started at 10 o’clock
a.m. Tom didn’t know much about the morning traffic there. When he was near the downtown, the bus was
moving very slowly. When he got to the university, the interview had finished. Luckily, he got another offer
which was again at 10 o’clock a.m. This time, Tom decided he would never be late again. He started out very
early that day. It was very cold and Tom made his way in the falling snow. He got to the university two hours
earlier and waited at the gate of the building. When the director came, he was very surprised to see Tom so
early. Tom explained that he didn’t want to be late again. And the director gave Tom a job right away. He said a
man who cared much about time should be trusted.
Test C
Part A Reading aloud (模仿朗读)
I bet you can'tguess what this is.It looks strange. It could be a piece of art or, perhaps, a dead tree that's
fallen over,but this used to be underground. It might be hard to imagine, but this used to be a rabbits'home,a
warren.And these are tunnels and rooms which we call chambers.We poured concrete into an old warren. Then
we waited until the concrete went hard and then we dug around the soil so we could see the shape of the
warren.So what you're looking at now is a warren from the outside.And it's amazing.
Part B Role Play (角色扮演)
Tapescript:
W: Hi, Tom. How was your summer holiday in the states?
M: Oh, it was great! Actually, I spent most of my time teaching in a summer school.
W: Sounds interesting! You must have made some pocket money.
M: No. I was a volunteer teacher in the school. The school provided me with accommodation andmeals but didn’t pay me anything.
W: Did you like teaching?
M: Yes. I enjoyed it very much. You know, I taught writing in the school and we used an electronic
assignment system.
三问部分:
Question 1: What does that mean?/ What do you mean?
Answer 1: Well, it is an Internet system that allows students to submit their assignments and teachers to grade and
make comments. Usually, the students read the descriptions and requirements of assignments on the
system. And then they submit the assignments before the deadline.
Question 2: How did you use the system as a teacher?/ As a teacher, how did you use the system?/ How did you
use the system being a teacher?/ Being a teacher, how did you use the system?/ How did you use the
system working as a teacher?
Answer 2: It was a bit difficult at the beginning, because it took a lot to get used to reading everything on the
screen. But once you got in a habit of doing it with the computer, grading papers became much easier
and quicker. If you want to make a comment, you can just type directly in the text and the students
know, “Oh, we’ll hear the teacher’s comment.”
Question 3: Did the students like the way to submit assignments?/ Did the students like the way of submitting
assignments?/ Did the students like the way to hand in homework?/ Did the students like the way of
handing in homework?/ Did the students like the way to hand in assignments?/ Did the students like
the way of handing in assignments?
Answer 3: Well, most of the students liked it, but for those students who were late to hand in their papers, they
didn’t like it. They wouldn’t be able to submit their assignments because the system was closed.
五答部分:
Question 1: Where did Tom teach during the holiday in the states?
Answer 1: In a summer school./ He taught in a summer school.
Question 2: What did Tom teach?
Answer 2: Writing./ He taught writing.
Question 3: What would the students find out about their assignments on the system?
Answer 3: The descriptions and requirements of assignments.
Question 4: How do teachers make a comment on the system?
Answer 4: Type directly in the text./ They type directly in the text.
Question 5: Why couldn’t the students submit assignments late?Answer 5: Because the system was closed.
Part C Retelling (故事复述)
Tapescript:
Mary’s Doll
Mary loved dolls but never had one. Every time she asked her mom to buy her a doll, she was
rejected, because her mom had to raise three kids and was nearly able to make a living. The day
before her birthday, Mary tried to persuade her mom again, and said, “All my friends have their own
dolls.” She really wanted to have one, but her mom didn’t say a word, which made Mary very upset.
At midnight, Mary slept into her mom’s bedroom. She quickly put her hand into her mom’s purse,
took out some money, put it in a secret place and went back to sleep again. The next morning, Mary
woke up in excitement, because she was going to buy herself a doll. But at breakfast, she saw on the
table a nice doll dressed in beautiful clothes. “Happy birthday, Mary. This is a doll I made for you,”
her mother said to her happily. Knowing her mom had been working on it for two weeks, Mary felt
ashamed that she shouldn’t have taken the money. In tears, she told her mom the truth and promised
she would not do such a thing again.
参考复述:
Mary loved dolls very much, but she didn’t have one. She asked her mom to buy her one many times, but
she was refused, because her mom had to support the family. Before Mary’s birthday, Mary tried to talk to her
mom again that her friends all have their own dolls. Her mom said nothing, which made Mary very upset. At
night, Mary put her hand into her mom’s purse, took out some money and hided them. The next morning, Mary
was excited, because she would buy herself a doll. But at breakfast, she saw a beautiful doll on the table. Her
mom said to her happy birthday and told her she made the doll for her. After knowing what her mom did for
her, Mary felt very ashamed. She told her mom the truth and promised she would not do that again.
Test D
Part A Reading aloud (模仿朗读)
Beside many a tropical river, there hangs the biggest of all seed pods,the sea bean.These huge containers
house one of the most successful of all vegetable travelers. One by one, the sea beans start on theirvoyages.
This one is setting off down a small river in Africa.After a few miles,even, perhaps,a few hundred miles, the
seed arrives at the mouth of its river. It can voyage through groups of islands and out into the open sea to ride
the great ocean currents for as much as a year and still remain alive.
Part B Role Play (角色扮演)
Tapescript:
W: Hello, Tom! That was a perfect show!
M: Thanks, Mary. I’m glad that people liked it.W: You did a wonderful job. You must have done a lot to give us such a show.
M: Yes. I practiced many times in front of the mirror. I needed to make sure my body
language and facial expressions were really amusing.
W: Yeah. The audience burst into laughter many times during your one-hour show. They were
indeed amused.
M: I like to see people laughing. Laughter is good for your health. It reduces stress.
W: But we really laugh when we are on our own, do we?
M: No. That’s why people need us comedians to make them laugh.
三问部分:
Question 1: What do you do to let the audience laugh?/ What do you do to make the audience laugh?
Answer 1: Usually, I tell jokes. To get close to my audience, I catch up with the latest news in society and I put
them in my jokes. I think the audience loves this kind of jokes most. Sometimes I make fun of some
famous people and pop stars.
Question 2: How did you become a comedian?
Answer 2: Well, my father was once a comedian. I watched to show since I was a little boy. I learned some skills
from him and then I took a two-year course in comedian training center when I was sixteen. After that, I
began to perform everywhere in the country.
Question 3: Do you have any secrets to success?/ What secrets to success do you have?/ Are there any secrets to
success?
Answer 3: There are no secrets to success. It takes a lot of effort. You have to work harder than anyone else. It
doesn’t happen by itself. A good comedian should read a lot so as to create more jokes. If you don’t
update your jokes, you’ll soon lose your audience.
五答部分:
Question 1: How long was Tom’s show?
Answer 1: One hour.
Question 2: Why is laughter good for our health?
Answer 2: It reduces stress./ Because it reduces stress.
Question 3: What kind of jokes do audiences like most?
Answer 3: Jokes about the latest news in society./ They like jokes about the latest news in society most.
Question 4: How long did Tom study in the comedian training center?
Answer 4: Two years./ He studied two years.
Question 5: Why should a comedian read a lot?
Answer 5: To create more jokes./ In order to create more jokes.Part C Retelling (故事复述)
Tapescript:
A Shoe for Help
Tom was happily traveling down to town in his expensive new car. Attracted by the scenery, he
slowed down. Suddenly, something hit the side door of the car. Tom stopped the car, stepped out, and
found it was a shoe. He looked around and saw a little girl with one bare foot. He believed it was the girl
who threw the shoe at his car. He was angry, walked to her and shouted, “Why did you do it? It is a new
car. Don’t you know it is expensive?” The girl tried to explain but was unable to speak. With tears in her
eyes, she tried her best to make gestures. It seemed that she wanted to take Tom somewhere. In the
direction she was pointing to, Tom saw a big boy lying on the ground, a wheelchair beside him. Tom
realized the girl was asking for help. She could not put the boy back into the wheelchair, because he was
too heavy for her. Tom ran to the boy, lifted him back up into the wheelchair, wiped the dirt off his face
with a handkerchief and sent him to a nearby hospital.
参考复述:
Tom went to travel in his new car. When he was seeing the scenery, suddenly something hit the door of his
car. Tom stopped, stepped out and found it was a shoe. He saw a girl standing without a shoe in her foot. He
believed the girl threw the shoe at his car. He shouted to the girl to ask why the girl did that. The girl tried to
make gestures to explain. Tom knew that she wanted to take him to some place. Then Tom saw a boy lying on
the ground, a wheelchair beside him. He realized that the girl was asking for help. He immediately put the boy
back in the wheelchair, wiped the dirt off his face and sent him to a hospital.
Test E
Part A Reading aloud (模仿朗读)
Ever since I was a child, food is meant the world to me.Iopened my first restaurant at the age of twenty.
NowI'm better known for writing cook books. For me, nothing beats cooking at home. It's my real
inspiration,and I want to share my love of it with you.I'm going to show you five recipes a good cook would be
proud of. Meals you could make in your own kitchen.Lovely home-made dishes that would impress your family
and friends. Follow my lead and you'll be able to cook some exceptionally good food.
Part B Role Play (角色扮演)Tapescript:
M: Hi, Mary. I know you are taking the gender differences course of Dr. Brown. How is it?
W: It is very interesting. Dr. Brown’s class is always very popular among the students.
M: You must like it very much.
W: Sure. I’ve learned so many new things in his class. It provides me with new ways to
understand people and arouses my research interest.
M: It sounds really fun. What’s it about?
W: It’s about the differences between men and women in behavior, psychology and so on.
M: Oh. How long have you been taking the course?
W: For two months. Each week we have a 45-minute class. We finished half of our text book.
I’m learning to observe people from different angles.
三问部分:
Question 1: What do you learn from the course?/ What do you study from the course?
Answer 1: I’ve learned that men and women are different in many aspects. For example, generally, men are
physically stronger than women. And women do better than men in learning languages.
Question 2: How do you know that women can do better in learning languages?
Answer 2: Well, research shows that baby girls usually pick up language earlier and they are better at it than baby
boys. And usually there are many more girls than boys in language schools. For example, in our English
department, there are 80 girls and only 28 boys.
Question 3: What are the differences in their behaviors?/ What is the difference about their behaviors?
Answer 3: That’s even more interesting. Usually, men tend to use more direct body language, stand more still and
occupy more space. Dr. Brown tells us that on many business occasions, this body language shows
power and certainty. So many businesswomen tend to use this manly body language.
五答部分:
Question 1: What does the course cover?
Answer 1: The differences between men and women in behavior, psychology and so on.
Question 2: How long is one class?
Answer 2: 45 minutes.
Question 3: In what aspect are men stronger than women?
Answer 3: Physically./ Men are physically stronger than women.
Question 4: How many boys are there in the English department?
Answer 4: 28./ There are 28 boys.
Question 5: Why do businesswomen use manly body language?Answer 5: Because it shows power and certainty.
Part C Retelling (故事复述)
Tapescript:
A Dog to the Rescue
Mary kept a dog and always considered him a good companion. Wherever Mary went, she
brought the dog along, going shopping, working in the garden or having dinner with friends.
Mary was an adventurous sports fan. And one day, Mary went to a big mountain with the dog
for camping. Unfortunately, when she was taking some pictures of the beautiful scenery, she
fell down from a rock and broke her leg. She yelled for help, but no one heard her cries. The
dog knew that Mary was in trouble. He ran a long way to the main road, trying to stop passing
cars, but he failed. He hurried back to the camp to see how Mary was, only to find her yelling
in great pain. Again, the dog went back to the road, lay down on the road and stuck his feet in
the air. Finally, a car stopped and the driver got out and followed the dog to where Mary was.
The driver found Mary lying on the ground, pale and weak. He sent her to a hospital
immediately. Three months later, Mary recovered and she knew she owed much to the dog.
参考复述:
Mary kept a dog and she thought of the dog as her companion. She took the dog everywhere. She liked
doing adventurous sports. One day, Mary and her dog went to a big mountain for camping. When Mary took
pictures, she fell down from a rock and broke her leg. She yelled for help, but nobody was there. Her dog ran to
the main road, trying to stop cars but he failed. He went back to see how Mary was, only to find that Mary was
in great pain. Again, the dog went to the road and stopped a car successfully. The driver followed the dog to
where Mary was. He sent Mary to a hospital. Three months later, Mary got better and she knew she owed much
to the dog.