ARTICLE · 1107315
【外研版】新标准小学(修订版)英语六年级上Unit 6 See the world电子课本、翻译及音频









Unit 6 See the world
第六单元 看世界
In this unit, we will learn to…
在本单元,我们将要学习……
use words and expressions about places and travel;
使用关于地点和旅行的单词与短语;
share travel stories;
分享旅行故事;
talk about cultural differences.
谈论文化差异。
1 Look and say.
看一看,说一说。
Which countries do the things come from?
这些事物分别来自哪些国家?
the UK 英国
France 法国
Italy 意大利
Canada 加拿大
Australia 澳大利亚
2 Think and answer.
想一想,答一答。
1 What more do you know about the countries?
关于这些国家,你还知道些什么?
答案:The UK has Big Ben. France has the Eiffel Tower. Italy has delicious pizza. Canada is famous for ice‑hockey. Australia has lovely koalas.
英国有大本钟。法国有埃菲尔铁塔。意大利有美味的披萨。加拿大以冰球闻名。澳大利亚有可爱的考拉。
2 Which one do you want to visit the most?
你最想去哪个国家游览?
答案示例:I want to visit France the most.
我最想去法国。
Start up
导入部分
1 Read and answer. With us in London
读一读,答一答。和我们一起在伦敦
What did Bobo do for Lingling?
波波为玲玲做了什么?
答案:Bobo put Lingling into the photos.
波波把玲玲合成到照片里面。
Hi Lingling!
嗨,玲玲!
How are you now? We are all worried about your leg.
你现在怎么样?我们都很担心你的腿。
Sam and Amy took us around London. What a wonderful city it is! We had a good view from the London Eye. We saw Big Ben, Buckingham Palace and Tower Bridge. Do you remember the song “London Bridge is falling down”?
萨姆和埃米带我们游览了伦敦。多么棒的一座城市啊!我们在伦敦眼上饱览美景。我们看到了大本钟、白金汉宫还有塔桥。你还记得那首《伦敦桥要塌了》的歌谣吗?
There are lots of bridges in London. We went to Tower Bridge and had a walk on its glass floor. What a great view! But I was a little scared! I kept thinking about the song and said, “Don’t fall down, please!” Sam laughed and said, “Don’t worry. This isn’t London Bridge.”
伦敦有很多桥。我们来到塔桥,在它的玻璃步道上走了走。景色太美了!可是我有一点害怕!我脑子里一直想着那首歌,嘴里说着:“求你可别塌下来!” 萨姆笑着说:“别担心,这不是伦敦桥。”
We took many photos and Bobo put you in them. Now you are here with us in London!
我们拍了很多照片,波波把你放进照片里。现在你就和我们一同在伦敦啦!
Daming
大明
How beautiful London is! How clever you are!
伦敦多美啊!你们可真聪明!
2 Read again and answer.
再读短文,回答问题。
1. Why couldn’t Lingling go to London?
玲玲为什么不能去伦敦?
答案:Because her leg was hurt.
因为她的腿受伤了。
2. What did Daming think of London?
大明觉得伦敦怎么样?
答案:He thought London was a wonderful city.
他觉得伦敦是一座很棒的城市。
3. Where did the children go in London?
孩子们在伦敦去了哪些地方?
答案:They went to the London Eye, Big Ben, Buckingham Palace and Tower Bridge.
他们去了伦敦眼、大本钟、白金汉宫和塔桥。
4. What did Lingling think of the other children’s idea?
玲玲觉得小伙伴们这个主意怎么样?
答案:She thought it was great. She said London was beautiful and they were clever.
她觉得这个主意很棒。她说伦敦很美,大家很聪明。
In focus
重点学习
What a wonderful city it is!
多么棒的一座城市啊!
How beautiful London is!
伦敦多美啊!
3 Look and write. Use “What” or “How”.
看一看,写一写。选用 What 或者 How。
1. ______ a long neck!
______长长的脖子啊!
答案:What
2. ______ interesting!
______真有趣!
答案:How
3. ______ tall this dinosaur is!
这只恐龙______高啊!
答案:How
4. ______ a cool museum!
______好酷的博物馆啊!
答案:What
5. ______ big their feet are!
它们的脚______大啊!
答案:How
4 Work in pairs and talk. Use “What…!” and “How…!”
结对练习,对话交流,使用 What…! 和 How…!
The Danyang‑Kunshan Grand Bridge in China, about 165 kilometres long
中国的丹昆特大桥,全长约 165 千米
The high‑speed train in China, travels about 350 kilometres every hour
中国的高铁,每小时行驶约 350 千米
The Eiffel Tower in France, about 320 metres tall
法国埃菲尔铁塔,高约 320 米
示例:
What a long bridge it is!
多么长的一座桥啊!
How fast the high‑speed train is!
高铁开得真快!
How tall the Eiffel Tower is!
埃菲尔铁塔好高啊!
Speed up
拓展提升
1 Read and answer.
读一读,答一答。
Why does John feel lucky?
约翰为什么觉得自己很幸运?
答案:Because people were friendly to him. They gave him water and invited him for lunch. And he enjoyed the Water‑splashing Festival in Yunnan.
因为人们对他十分友善,给他水喝,还邀请他吃午饭。而且他在云南体验了泼水节。
John’s stories on the road
约翰旅途上的故事
Sunday, 19 March
3 月 19 日,星期日
Hi there. I’m now in China. I will ride around the country. It won’t be easy because China is so big! It is a beautiful and interesting place. I just want to see it with my own eyes. Good luck to me!
嗨,大家好。我现在在中国。我要骑自行车环游这个国家。这不会很轻松,因为中国地域辽阔!这是一个美丽又有趣的地方。我只想亲眼看一看这里。祝我好运!
Sunday, 26 March
3 月 26 日,星期日
It’s very hot today. I lost my water bottle. I went to a house by the road for help. I can’t speak any Chinese, but they got it! They gave me some water. To my surprise, they also asked me to stay for lunch. The food was so good! I had a special taste of China! How lucky I am!
今天天气很热。我的水瓶弄丢了。我来到路边一户人家求助。我一点中文都不会说,但是他们明白了我的意思!他们给了我水喝。令我意外的是,他们还留我吃午饭。饭菜十分美味!我体验到别样的中国风情!我可真幸运!
Thursday, 13 April
4 月 13 日,星期四
I’m in Yunnan now. It’s the Water‑splashing Festival! People get together to celebrate the Dai New Year. They splash water on each other. To them, this will bring good luck to others. I get water all over me. How lucky I am!
我现在在云南。这里正在过泼水节!人们欢聚一堂庆祝傣历新年。大家互相泼水。对他们来说,泼水可以为别人带去好运。我全身都被泼上水了。我太幸运啦!
2 Read again and answer.
再读短文,回答问题。
1. How does John travel around China?
约翰用什么方式环游中国?
答案:He travels around China by bike.
他骑自行车环游中国。
2. Why did John go to a house by the road? What surprised him?
约翰为什么去路边的住户家?什么事情让他感到意外?
答案:Because he lost his water bottle and he wanted some water. He was surprised that the people asked him to stay for lunch.
因为他弄丢水瓶,想要一些水喝。让他意外的是,当地人还留他吃午饭。
3. What did John do in Yunnan?
约翰在云南做了什么?
答案:He took part in the Water‑splashing Festival and got water all over him.
他参加了泼水节,全身都被泼了水。
4. Why do people splash water on each other?
人们为什么互相泼水?
答案:Because they believe splashing water will bring good luck to others.
因为他们相信泼水会给别人带来好运。
3 Write about your travel story.
写一写你的旅行故事。
Where did you go?
你去了哪里?
What did you see /do?
你看到了什么 / 做了什么?
Who did you meet?
你遇到了谁?
How did you feel?
你感受如何?
范文示例:
Last summer, I went to Chengdu. I saw cute pandas. I ate delicious local food. I met many friendly visitors. I felt very happy.
去年夏天,我去了成都。我见到可爱的大熊猫,品尝当地美食。我遇到很多友善的游客。我感到非常开心。
往期六年级上册内容: