夜雨聆风学习资料网 资料列表 开通 VIP 用登录 / 注册 ⌄
DOCX

14.2012年广东高考英语听说考试TestA—TestF_英语(2)_专项复习_2027年高考英语专项更新中_22027年高考英语听力高分突破讲练

查看资料信息、公开预览和下载状态。

共 12 页DOCX · 898.1KB
下载

文档在线预览

公开展示前 6 页
100%
1
《14.2012年广东高考英语听说考试TestA—TestF_英语(2)_专项复习_2027年高考英语专项更新中_22027年高考英语听力高分突破讲练》第1页预览
2
《14.2012年广东高考英语听说考试TestA—TestF_英语(2)_专项复习_2027年高考英语专项更新中_22027年高考英语听力高分突破讲练》第2页预览
3
《14.2012年广东高考英语听说考试TestA—TestF_英语(2)_专项复习_2027年高考英语专项更新中_22027年高考英语听力高分突破讲练》第3页预览
4
《14.2012年广东高考英语听说考试TestA—TestF_英语(2)_专项复习_2027年高考英语专项更新中_22027年高考英语听力高分突破讲练》第4页预览
5
《14.2012年广东高考英语听说考试TestA—TestF_英语(2)_专项复习_2027年高考英语专项更新中_22027年高考英语听力高分突破讲练》第5页预览
6
《14.2012年广东高考英语听说考试TestA—TestF_英语(2)_专项复习_2027年高考英语专项更新中_22027年高考英语听力高分突破讲练》第6页预览

本文档共 12 页 剩余 6 页未展示,请下载后查阅

下载

文档文本内容

2012 年广东高考英语听说考试真题
Test A
Part A Reading Aloud
Natural medicines, made from flowers, seeds, roots and leaves. The Chinese were the first to discover the
power of plants, making medicine for 4000 years. Focus on prevention rather than cure. Popular today in the
east and the west. Healthy for mind, body and soul. Past and present, tribal people always made the most of
nature. Explorers and botanists made them available to the rest of the world. Western and traditional medicine
unite, returning to more natural cures. Copy their chemicals or use them direct. When they fail, we go back to
nature for the next magic cure.
(98 words)
Part B Role Play
情景介绍
角色:你是Tom。
任务:(1)与Jane谈论她在学校宿舍的人际关系。
(2)根据谈话内容回答同学的问题。
Transcript: (110 words)
M: Good morning, Jane. How are you getting along?
W: Morning, Tom. The good news is that I passed my swimming test.
M: Congratulations! I saw you swim in the pool every day.
W: I really don’t have talent for swimming. Practice is my only way to pass the test.
M: What’s the bad news then?
W: The bad news is that I am living in the dormitory.
M: Why did you move to the dormitory?
W: I want to save some time and transportation. It takes me forty minutes from home to school
every morning and fifty minutes from school to home every afternoon because of the traffic jam.
Now please ask the speaker three questions. You have twenty seconds to prepare the question. When you hear a
beep, begin to ask the question.
1. 你和你的室友相处得如何?
Question: How do you get along with your roommates?
Answer:Not very well. My roommates never clean the dormitory. They leave dirty clothes and socks
everywhere. Sometimes I find someone’s dirty socks and jeans on my bed. I really can’t bear it any longer.
2. 为什么你不直接与他们谈一谈?
Question: Why don’t you have a talk directly with them?
Answer:My teacher also advises me to do so, but I just don’t know how to say it to them. I feel it’s too direct
to tell them they shouldn’t behave that way. We Chinese people are always saying that “one should save face
for others.” What’s more, sometimes they help me with my study. I’m very grateful to them.3.你的老师的建议是什么?
Question: What are your teacher’s suggestions? /What is your teacher’s advice?
Answer:Well, he tells me to make a suggestion of taking turns to clean the dormitory. He says I should be the
first one in turn, then maybe they will accept this idea. But if this does not work out, he says I can have a heart-
to-heart, friend-to-friend talk with them.
Now please get ready to answer five questions. You are allowed ten seconds to prepare the answer. When you
hear a beep, begin to answer the question.
1. Question: What is Jane’s good news?
Answer: She passed her swimming test.
2. Question: How much time does Jane spend on her way home in the afternoon?
Answer: Fifty minutes.
3. Question: What does Jane find on her bed sometimes?
Answer: Dirty socks and jeans.
4. Question: Why is Jane grateful to her roommates?
Answer: Sometimes they help her with her study.
5. Question: Who does the teacher advise to clean the dormitory first?
Answer: Jane.
Part C Retelling
梗概:Tom乘坐的公交车与货车发生了碰撞,警察帮助Tom及时到达考场。
关键词:exam(考试),bus(公交车),lorry(货车),crash into(撞上),police
officer(警官)
Transcript: (199 words)
Go to the Exam
Tom was a middle school student. One day Tom took a bus to the school for an exam. The exam
was very important for him. His parents expected him to get good marks and hoped that he would
get a place at a top university in the country. Suddenly a huge lorry stopped in front of the bus and
even though the bus driver had made every effort to stop, the bus crashed into the lorry. There was
a terrible noise. Luckily no one was hurt. Tom got off the bus and wondered what he could do to
get to the exam in time. A police officer asked him if he was OK. Tom told the police officer that
he was going to take a very important exam and that he was worried he might be late. The police
officer picked up his phone and asked a police car to come at once. When it arrived, he asked Tom
to get into the car. Then the police officer drove as fast as he could to the school. They arrived ten
minutes before the exam started. So Tom was able to take the exam on time.
Key:
One day, a student named Tom was taking a bus to his middle school. He was going to write an exam that
day, which was very important. His parents hoped he’d do well on the exam and then be accepted into a top
university. But suddenly a large lorry stopped in the road and the bus crashed into it. Nobody was hurt, but Tomwondered what to do when he got off the bus. He told a police officer at the scene that he was supposed to write
a very important exam and that he was worried he’d be late. The police officer understood, and called a police
car to come to the scene. When it arrived, Tom got in and the police officer drove as fast as possible. He
managed to get Tom to the school ten minutes before the exam started. So Tom was able to write the exam,
after all.
Test B
Part A Reading Aloud
The absence or presence of water governs life on land. It determines where and how animals live. But falling
rain is not always welcome. The power of water is immense. Once on land, it begins its journey back to the sea,
carving its way through the earth. 65% of the human body is water. It is our absolute necessity. We cannot live
without it. We need it for drinking, for bathing and to grow food. And we have gone to great lengths to get it to
where we want it to be. Water, the giver of life, essential to all and forever sacred.
(103 words)
Part B Role Play
情景介绍
角色:你是Mary。
任务:(1)与父亲谈论开车问题;
(2)根据谈话内容回答同学的提问。
Transcript: (84 words)
W: Guess what, Dad? I got it.
M: What did you get, Mary?
W: I got my driving license. OK, bye.
M: Wait, wait. Where are you going?
W: Mum said I could take the car to school this morning. And…
M: Hold on, there. I’ve prepared a few rules about the use of the car in this house.
W: Like what?
M: Let me get my notes here. OK, here we are. Rule No.1 – no driving with friends for the first
six months.
Now please ask the speaker three questions. You have twenty seconds to prepare the question. When you hear a
beep, begin to ask the question.
1. 我为什么不能与朋友们一起开车?
Question:Why can’t I drive with my friends?
Answer: Teenagers are not mature enough to drive carefully, especially when they are driving together. I mean,
they speed, they ride for pleasure, they drive around town while after midnight. What is more, who really needs
a car when a bike can work? I mean, life was different when I was your age. In fact, I used to go to school by
bike.2. 我真的需要这些规则吗?
Question: Do I really need these rules? / Are these rules necessary for me?
Answer: Absolutely. Oh, where were we? Oh, yes, rule No. 2 – you must always wear your seat belt and obey
the rules of the road. OK, rule No.3 – you can’t drive long distances at night because you might get sleepy and
drive off the road. And rule No.4 – you should never use a mobile phone while driving – that could cause an
accident.
3. 这些规则有什么用处?
Question: What are these rules for? / What’s the use of these rules?
Answer: Oh, that’s rule No.5 – remember that I love you and I’m just a loving father who wants his daughter to
always be safe and the best dad in the world.
Now please get ready to answer five questions. You are allowed ten seconds to prepare the answer. When you
hear a beep, begin to answer the question.
1. Question: What news did you tell your father?
Answer: I got my driving license.
2. Question: Where did your mother say you could drive to?
Answer: School.
3. Question: How did your father go to school when he was young?
Answer: By bike.
4. Question: What’s the danger of driving long distances?
Answer: Getting sleepy and driving off the road. / You might get sleepy and drive off the road.
5. Question: Why has your father made so many rules?
Answer: He loves me and wants me always to be safe.
Part C Retelling
梗概:Tom生病住院时对烹饪产生了兴趣,出院后自学烹饪并以此帮助他人。
关键词:cooking(烹饪),disease(疾病),hospital(医院),website(网站),recipe
(食谱)
Transcript: (198 words)
A Child Chef
Tom began to learn cooking when he was six years old. At that time, he suffered from a rare
disease and was sent to a hospital. During the first three days there, Tom watched a lot of TV
cartoons and felt bored with them. Then he visited the Internet for fun. He found a website
teaching people how to cook. Tom was interested in the pictures of the website and fell in love
with cooking. He told others that cooking helped him keep his mind off everything. Having
recovered, Tom went back home and tried his best to learn to cook by himself. He spent most of
his spare time learning to cook. He would not give up trying a recipe until he got it right. Now
after five years of practice, Tom is famous as a cook in his hometown and uses his cooking skills
to raise money for other children suffering from the same rare disease. He has raised more than
100000 dollars. He even has his own cook book which includes more than 60 recipes for simplefood. “Besides watching TV cartoons, children can also learn to cook by themselves.” said Tom.
Key:
When Tom was six years old, he suffered from a rare disease and was put in a hospital. Bored of watching TV
there, he went on the Internet. He soon found a website that taught people how to cook. He found it extremely
interesting, and found it kept his mind off everything. He fell in love with cooking. After he recovered, Tom
tried his best to learn to cook at home. Most of his spare time was spent learning to cook. He’d try a recipe over
and over until he got it right. Now, five years later, Tom is a famous cook and has his own cook book. He uses
his skills to raise money for children suffering from the same disease he had. He’s raised over 100000 dollars so
far. He says, “Children can do much more than watch TV – they can also learn to cook by themselves.”
Test C
Part A Reading Aloud
Much of my work here is to show people the diversity of the wildlife and to explain its biology. It's important to
get to know sharks. With gray sharks there is tension. They'll eat almost anything. You know, humans are much
more dangerous to sharks than they are to us. When you spend time with sharks, you begin to understand them
and learn to respect them. But you have to command their respect too. They're a vital link in the chain of life.
Like wolves they weed out the sick and the injured.
(93 words)
Part B Role Play
情景介绍
角色:你是Mary。
任务:(1)找Dr. Brown 借一本小说,谈论小说内容;
(2)根据谈话内容回答同学的提问。
生词:rebel 叛军
Transcript: (154 words)
W: Doctor Brown, do you have the book Sunset?
M: Yes, why do you ask, Mary?
W: Could I borrow it? I’ve been wanting to read it for a long time. Last Saturday, I went to the
biggest bookstore in town, only to find that it had been sold out.
M: Yes, I can lend it to you after Jane returns it to me. She borrowed my book last Friday.
W: Thanks a lot. I can’t wait to read it. I’ve read three of this writer’s books and thought they were
all well done. Where did you get the book? I thought it had been sold out everywhere.
M: I bought it online. And I booked it before it was published.
W: It’s a good idea to order it in advance, especially for popular books.
M: Well, I guess it is. But I’d like to warn you it’s not as good as they say.
Now please ask the speaker three questions. You have twenty seconds to prepare the question. When you hear a
beep, begin to ask the question.1. 这本书有什么问题?
Question: What’s the problem of the book?
Answer: Well, for one thing, the plot is hard to believe. For another, the characters are not like real people.
2. 为什么你认为情节难以相信?
Question: Why do you think the plot is hard to believe/ unbelievable?
Answer: Here’s an example. The hero Jack joins the army and is sent to the battle against the rebels. He meets
with his childhood friend who is then the leader of the rebels. Because of their old friendship the rebels easily
give in.
3. 报纸怎么评论这本书?
Question: How do the newspapers comment on/upon this book?/ What are the newspapers’ comments on this
book?
Answer: Most of the newspapers say that this book is not as good as his other three books. And the writer may
not win the award of Novel of the Year, which he won last year.
Now please get ready to answer five questions. You are allowed ten seconds to prepare the answer. When you
hear a beep, begin to answer the question.
1. Question: Where did you go last Saturday?
Answer: The biggest bookstore in town.
2. Question: How did Doctor Brown get the book?
Answer: He bought it online.
3. Question: What does Doctor Brown say about the characters of the book?
Answer: They are not like real people.
4. Question: Who does the hero Jack meet with in the battle?
Answer: His childhood friend.
5. Question: What award did the writer win last year?
Answer: The award of Novel of the Year.
Part C Retelling
梗概:Tom要参加校篮球队的选拔, 他得到妈妈的鼓励并通过了选拔。
关键词:try (尝试,努力), nervous (紧张), encourage (鼓励),basketball court
(篮球场), happy (愉快的,高兴的)
Transcript: (202 words)
Tom’s Try at Basketball
Tom got up early in the morning because he would have a try at basketball today. A few weeks
ago, he decided to apply for the school basketball team. Tom ran downstairs to tell his mum that
he had to leave for school early. Mum told him that he should eat breakfast first so that he would
have enough energy after he got to school, but Tom said that he was too nervous to eat. “You’ll
have more energy if you do.” said Tom’s mum. Tom still felt a bit sick, but he ate some breakfast
anyway. Before he left home, mum kissed Tom and encouraged him just to do his best. After Tom
arrived at the basketball court, all the boys were required to run, catch and throw balls. Eventhough he had lost the ball several times, Tom thought he did pretty well. Afterward, Tom was
really tired and walked off the court. One coach called his name and asked “I would like you to
join our school basketball team, what do you think, Tom?” though he felt tired, Tom was still very
happy about the news. “That is really great!” he shouted, “Would I ever!”
Key:
Tom woke up early because he wanted to try out for the school basketball team. He was looking forward to it,
but was too nervous to eat breakfast. His mother told him to eat something anyway, because it would give him
the energy he needed. Tom felt a bit sick, but ate some in the end. Before he went, his mother kissed him and
wished him good luck.
After Tom got to the basketball court, the coach asked the boys to run, catch, and throw balls. Tom lost the ball
a few times, but he still thought he did quite well. Afterwards, Tom was tired and began to walk away. But then
a coach called his name. He asked Tom if he would like to join the school basketball team. Even though he was
tired, Tom was extremely happy and excited. “That would be really great!” he shouted.
Test D
Part A Reading Aloud
Why are we here? Where do we come from? These are the most enduring of questions and it's an essential part
of human nature to want to find the answers. But, in reality, our story extends far further back in time. Our story
starts with the beginning of the universe. It began 13.7 billion years ago. And today, it’s filled with over 100
billion galaxies, each containing hundreds of billions of stars. In this series, I want to tell that story. We are part
of the universe, so its story is our story. This film is about the stuff that makes us and where it all came from.
(108 words)
Part B Role Play
情景介绍
角色:你是Tom。
任务:(1)询问跨学校办图书卡的情况。
(2)根据谈话内容回答同学问题。
生词:renew(续借);log on to(登录)
Transcript: (147 words)
W: Good morning. Is there anything I can do for you?
M: Hello, my name is Tom. I was wondering if it was possible to join the library of South College.
W: Are you a student at South College here?
M: No, I'm not. I'm studying at North College. Someone told me it was possible to join even if I
wasn't.
W: That's right. It is. Are you over eighteen? That's minimum joining age.
M: Yes, I am.
W: That's no problem then.
M: Could you tell me what I have to do to join?W: Well, you need to fill up some forms for the library. You also need to bring two recent photos
with you.
M: Do it cost anything to join?
W: Well, it's free for students here. But otherwise, it's 25 pounds per year if you've got a student's
card from another college.
Now please ask the speaker three questions. You have twenty seconds to prepare the question. When you hear a
beep, begin to ask the question.
1.我一次可以借几本书呢?
Question: How many books can I borrow at one time?
Answer: Twelve at one time if you are a student, and that includes CDs, DVDs and videos.
2.我可以借多长时间呢?
Question: How long can I keep the books?
Answer: Well, you can have both fiction and reference books for four weeks, which isn't bad really.
3.我如果还书晚了会怎么样?
Question: What will happen if I return the books late?
Answer: Like all libraries, there is a fine system in place. The minimum fine is 1.5 pounds but it can be much
higher for some books, up to one pounds per week. We'll give you a guide with all the information when you
join. You can always renew books by logging on to our website, if they are not required by anyone else.
Now please get ready to answer five questions. You are allowed ten seconds to prepare the answer. When you
hear a beep, begin to answer the question.
1. Question:
Answer:
2. Question:
Answer:
3. Question:
Answer:
4. Question:
Answer:
5. Question:
Answer:
Part C Retelling
梗概:Brown夫妇收养的袋鼠救了受伤后倒在地上的Mr. Brown。
关键词:kangaroo(袋鼠);save(救);adopt(收养);fall(落下,倒下);bark(吠
叫)
Transcript: (197 words)
A kangaroo Saved Mr. Brown
Mr. and Mrs. Brown were farmers in south Australia. They have been living there for twenty
years. They had a kangaroo in their family. The kangaroo was called Lulu. Ten years ago, Mr.Brown found Lulu next to her dead mother and decided to adopt her. Lulu often followed Mr.
Brown around the farm. One day while Mr. Brown was working on his farm, a heavy tree branch
suddenly fell on top of him. Mr. Brown fell to the ground and didn't know what happened next.
Lulu stood next to Mr. Brown's body. She started barking and didn't leave Mr. Brown side. "I've
never heard Lulu bark like that. She sounded like a dog. She barked and barked. And she didn't
stop." Said Mrs. Brown. After ten minutes, Mrs. Brown heard Lulu's bark and went to see what
had happened. She found Mr. Brown lying on the ground and immediately sent him to the
hospital. Mr. Brown was saved. "Lulu is a hero." said Mrs. Brown, "She saved my husband. She is
a friendly and very smart kangaroo." When Mr. Brown left the hospital he planned to take Lulu
everywhere he went.
Key:
The Browns adopted a kangaroo ten years ago. They named her Lulu. Lulu liked following Mr. Brown around
the farm. One day, a heavy broken branch happened to hit Mr. Brown and he was seriously injured. Lulu, who
then was following him, began to bark continually. Mrs. Brown heard Lulu’s bark, and went to see what had
happened. She sent Mr. Brown to hospital immediately. Mr. Brown was saved and he was very thankful to
Lulu.
Test E
Part A Reading Aloud
The history of gold is the history of the world. Since earliest times gold has been adored and treasured by man.
A symbol of enduring value, gold has been used as a currency for centuries. In 1847 one man found gold in the
bed of a Californian river. And so began the Californian Gold Rush. Men came in their thousands and the city
that we now know as San Francisco was born. Today most of the world’s gold is found, not in rivers, but deep
within the earth. Gold, now even more precious to man than ever.
(97 words)
Part B Role Play
情景介绍
角色:你是Tom。
任务:(1)与Mary谈论她高中毕业后的发展方向。
(2)根据谈话内容回答同学的问题。
Transcript: ( words)
Now please ask the speaker three questions. You have twenty seconds to prepare the question. When you hear a
beep, begin to ask the question.
1.你想在艺术学院学习什么专业?
Question: What subject do you want to study at the arts campus?
Answer:
2.你在这一领域得过奖吗?Question: Have you won any races in this field?
Answer:
3.你是如何发展出对历史的兴趣的?
Question: How do you develop an interest in history?
Answer:
Now please get ready to answer five questions. You are allowed ten seconds to prepare the answer. When you
hear a beep, begin to answer the question.
1. Question:
Answer: Next month.
2. Question:
Answer: Only one month.
3. Question:
Answer: Her teacher.
4. Question:
Answer: In the museum in New York.
5. Question:
Answer: History is like a mirror.
Part C Retelling
梗概:Tom以低价买下铁路弯道处的房子,以高价租给大公司做广告。
关键词:house(房子);railway(铁路,铁道);bend(弯曲;弯);buy(购买);rent
(租用;租金)
Transcript: ( words)
Key:
One day when the train Tom was taking slowed down at an under-developed place because of a sharp bend, he
found an ordinary house alone standing beside it. He became interested in it, so he got off the train at the near
station and managed to find the owner of the house. The owner of the house complained to Tom that he
couldn’t bear the noise of the train and decided to sell it, but it’s difficult for him to find a buyer. Tom bought it
at a low price, then he succeeded in persuading a big company to rent his house for advertising. The rent for
three years was ten times the price of the house!
Test F
Part A
The night skies were once filled with stars. Today our own lights eclipse the darkness and spread steadily each
day. In 15years there will be 8bilion human beings on Earth. Slowly,the dark places in Arica become he last
refuge for one of our planet's most iconic animals.Fifty years ago 450,000 lions lived here.And today there maybe as few as20,000.And yet, in these remote places,some of the most dramatic stories on Earth are played out
This is a story of some of the last wild ions on Earth.
Part B
问题1:如果你得到这份工作,工作时间是什么时候?
• What will your working hours be if you get the job?
• When would be your working hours if you got the job?
• What are your working hours if you get the job?
问题2:你的兼职工作会影响你的学习吗?
• Will your part time job influence your study?
• Will your part time job affect your study?
• Will your part time job have an effect on your study?
问题3:为什么你想在书店工作?
• Why do you want to work at the bookstore?
• Why do you want to work in a bookstore?
• Why would you like to work in a book store?
问题4:How many students were interviewed for the job?
• Five students were interviewed for the job.
• Five students.
• Five students were interviewed.
问题5:When will the manager make a decision?
• By Friday.
• He will make a decision by Friday.
• The manager will make a decision by Friday.
问题6:When will Tom be working on Sunday night?
• From 7:30 p.m. to 9:00 p.m. • He will be working from 7:30 p.m. to 9:00 p.m.
• Tom will be working on Sunday night from 7:30 p.m. to 9:00 p.m.
问题7:What is the first task of a student according to Tom?
• Study. • He thinks that study is the first task of a student.
• Study is the first task of a student according to Tom.
问题8:What course has Tom been attending for two terms?
• He has been attending the course on marketing for two terms.
• He has been attending the course on selling products for two terms.
• The course on marketing.
故事复述:
参考答案:
It was Tom’s first visit to London.He decided to take the subway of London.
It was shortly after five o’clock in the afternoon when he entered the station.
There were a lot of people in the station.
So Tom had to join a long queue for a ticket.
At last, he bought a ticket.
With the ticket, Tom went to the platform.
The platform was also very crowded.
Tom didn’t get on the first train.
Then he had to wait for the next one.
When the second train came in, Tom got on the train.
It was so crowded that Tom couldn't see the names of the stations when the train stopped.
But he knew that his station was on the sixth stop.
When the train stopped at the sixth stop, Tom got off. But when he saw the name of the station, he suddenly
realized that he had caught a train going in an opposite direction.