夜雨聆风学习资料网 资料列表 开通 VIP 用登录 / 注册 ⌄
DOCX

外研版初一(下)英语第9讲:Module5词汇篇(教师版)-劲松周静_初高中资料库_初中资料库(转存避免链接过期失效)_初中英语

查看资料信息、公开预览和下载状态。

共 9 页DOCX · 807.3KB
下载

文档在线预览

公开展示前 5 页
100%
1
《外研版初一(下)英语第9讲:Module5词汇篇(教师版)-劲松周静_初高中资料库_初中资料库(转存避免链接过期失效)_初中英语》第1页预览
2
《外研版初一(下)英语第9讲:Module5词汇篇(教师版)-劲松周静_初高中资料库_初中资料库(转存避免链接过期失效)_初中英语》第2页预览
3
《外研版初一(下)英语第9讲:Module5词汇篇(教师版)-劲松周静_初高中资料库_初中资料库(转存避免链接过期失效)_初中英语》第3页预览
4
《外研版初一(下)英语第9讲:Module5词汇篇(教师版)-劲松周静_初高中资料库_初中资料库(转存避免链接过期失效)_初中英语》第4页预览
5
《外研版初一(下)英语第9讲:Module5词汇篇(教师版)-劲松周静_初高中资料库_初中资料库(转存避免链接过期失效)_初中英语》第5页预览

本文档共 9 页 剩余 4 页未展示,请下载后查阅

下载

文档文本内容

1
Module 5  词汇篇
__________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________
掌握重点词汇及短语并能灵活运用。
1. try on 意为 “试穿(衣、鞋、帽等)’’, 它是由“动词+副词”构成的短语,其后接名词作
宾语,将其置于副词on 之后或之前均可,但如果宾语是人称代词,则只能将人称代词宾格置于on
之前。
2. anything 作代词,其常见用法有:
(1)用于肯定句,意为“任何事物、任何事情”,作all 或everything 解。如:
You can buy anything you like. 
(2)用于疑问句或条件句中,意为“什么事情、什么事物”。如:Is there anything in that box? 
(3)用于否定句,意为“任何事物、任何事情”。I don’t know anything about it. 
3. a few days later 是“几天之后”,a few 意思是“一些,几个”。
     含义
     语气
    修饰
few 
几乎没有
 否定
 可数名词
a few
少量;一点
 肯定
 可数名词
little
几乎没有
 否定
 不可数名词
a little
少量;一点
 肯定
 不可数名词
4. How much 意为“多少钱”,用于询问价格信息。结构为“How much+be+物品?”
How much 还可以表示“多少”,此时修饰不可数名词。如:你需要多少水?
How many 表示“多少”时,修饰可数名词。
5. I’d like to buy a T-shirt for my mum.
buy something for somebody = buy somebody something  意思是“为某人买某物”。如:
She wants to buy some flowers for me.
= She wants to buy me some flowers.
2
她想给我买一些花。
   
1. I don’t have ________ to tell you. That’s over (结束). 
A. something
B. anything
C. nothing
D. everything 
答案:B
解析:anything 用于否定句,意为“任何事物、任何事情”。
2. These shoes are nice. May I ____________?
A. try it on
B. try on it
C. try them on
D. try on them
答案:C
解析:宾语是人称代词,则只能将人称代词宾格置于on 之前, these shoes 为复数。
3. The girl in purple is new here, so _____ people know her.
A. few
B. a few
C. little
D. a little
答案:A
解析:few 表示“几乎没有”,具有否定意义,修饰可数名词。
4. There’s _____ water left in the bottle, you can drink it. 
A. few
B. a few
C. little
D. a little
答案:D
解析:a little 表示“少量;一点”,具有肯定意义,修饰不可数名词。
5. —Tom, I would like some orange juice.  
  —Well, ______would you like?
A. How much
B. How often
C. How long
D. How many
答案:A
解析:How much 表示“多少”,修饰不可数名词。
6. My mother often _______ presents______ my grandmother. 
A. buy; for
B. buys; for
C. is buying; for
D. buys; to 
答案:B
解析:buy something for somebody = buy somebody something 意思是“为某人买某物”, 并且主
语为第三人称单数。
基础演练
单项填空
1. He often buys new clothes _____ his son.
A. to
B . for
C. of
D. at
2.--- What ____ does Lucy like .  ---She likes red.
A. color
B . class
C. size
D. about
3. The new coat is beautiful ,I want to ________.
A. try them on
B. try on it
C. try it on
D. try it
3
4. ---What can I do ______ you?    ---I’d like to look at shoes.
A. for
B. to
    C. of
D . in
5. ---____ is the T-shirt ?   ---Forty yuan .
A. How old
B. How long
C. How many
D . How much
答案:1.B 2. A 3. C 4. A 5.D
巩固提高
完成句子
1. 这条短裤多少钱? 
________  _________  _______ this pair of shorts? 
2. 托尼想在母亲节为母亲做一顿饭。
Tony wants to cook a meal on _______  ________ for his mother. 
3. 女人通常花费大量的时间在商场买衣服。
Women usually ________ a lot of time ________ the clothes in the mall. 
4. 露西, 你还想要其他什么东西? 
________  ________ would you like, Lucy? 
5. 稍等! 我有重要的事情告诉你们。
________  _________  _______! I have something important to tell you. 
6. 你想要多少箱草莓? 
________  _________  _______ of strawberries would you like? 
答案: 1. How much is 2. Mother’s Day   3. spend; buying/on 4. What else 5. Wait a minute
6. How many boxes 
单项填空
1. Let’s go and ________ the price. 
A. look at            B. a look at
C. a look
D. the look at
2. —________is your T-shirt? 
—It’s 80 yuan. 
A. How many
B. How big
C. How much
D. How old
4
3. Here is a big sale in the shop! Everything is ________ price. 
A. /
                B. full
C. zero
        D. half
4. I want to buy a pair of gloves ________ my father. 
A. to
            B. for
C. in
            D. at
5. —What size do you need? 
—________. 
A. Little
                B. Brown
C. 100 yuan
            D. Large
6. —The coat is nice. ________? 
—Certainly. 
A. What time is it
B. What can you do for me
C. Can I try it on
D. May I try them on
7. The price of the skirt is too________. I can’t afford(负担)it. 
A. expensive
        B. cheap
C. high
        D. many
8. The shoes are very nice and cheap. ________. 
A. I’ll take it
B. I will buy them
C. I will take them
D. I will have them
9. How much ________ do you want? 
A. biscuit
B. sausages
C. lemon
D. chicken
10. Would you like ________ to buy? 
A. something else
B. nothing else
C. else something
D. else anything
完形填空
The weekend comes again. Grace is     1      with her mother. She wants her mother to   
  2  
   a new 
coat for her.
In a clothes shop, she finds an orange coat. That’s her favorite color. She tries it on, but it is too  3 . 
She wants a larger (较大的) one. But the larger one is not   4  . Grace doesn’t like other colors. Her m
other says, “  5  go to another shop to have a look.” Then they go out of the shop and come into the next 
one.
5
This shop is very big and there   6  many kinds of coats. Grace likes an orange one and asks, “  7  
is it?”
“538 yuan,” answers the shop assistant (店员).
Grace’s mother   8   it is too expensive and she doesn’t have so  9  money with her.
“Would you like this orange one? It’s only 210 yuan.” says the shop assistant.
“Oh, it looks good. Do you think so, Grace?”
“OK. Let’s   1  0    it.” Grace’s mother pays for it.
1. A. dancing
B. cooking
C. playing
D. shopping
2. A. make
B. buy
C. leave
D. carry
3. A. large
B. small
C. cheap
D. expensive
4. A. orange
B. white
C. yellow
D. black
5. A. We’re
B. They’re
C. Let’s
D. It’s
6. A. is
B. are
C. has
D. have
7. A. How many
B. How much
C. What color
D. What size
8. A. talks
B. speaks
    C. says
D. tells
9. A. many
B. much
C. few
D. little
10. A. take
B. tidy
C. compare
D. enjoy
答案:
单项填空 1~5. ACDBD 6~10. CCCDA 
完形填空
1. D  2. B  3. B  4. A  5. C  6. B  7. B  8. C  9. B  10.A
_________________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________________
三里屯中学月考
1. —________is your new skirt, Mary? 
—Black. 
A. How
                B. What color
C. Which
                D. Why
2. The trousers are very beautiful. You should ________ before buying them. 
A. try on them
B. try them on
C. try it on
D. try on it
6
3. —________is the price of your father’s computer? 
—6, 800 yuan. 
A. How much
B. How many
C. What
D. How
4. —________? 
—He is a teacher. 
A. What does he look like?
B. How old is he? 
C. What does he do?
D. Where is he? 
5. There will be ________ water on the road after the heavy rain. 
A. too much
B. much too
C. too many
D. many too
答案:1. B  2. B  3. C  4. C  5. A 
单项填空
1. —________? 
—Father’s Day is coming. I’d like to buy a present for my father. 
A. How much would you like    B. What can I do for you
C. What color do you want      D. What size would you like
2. —The sweater is not the right ________ for me. 
—Well, shall I get you a bigger one or a smaller one? 
A. price
            B. color
C. size
            D. material
3. —How much is Mary’s skirt? 
—She________220 yuan for it. I think it’s a little dear. 
A. took
            B. paid
B. C. spent
            D. bought
4. Tom is tall; that’s one of his________. 
A. advantage
B. advantages
C. disadvantage
D. disadvantages
5. How beautiful the shoes look! Can I________? 
A. try it on
B. try on it
C. try them on
D. try on them
6. The price of the sweater is very________. I can’t afford it. 
A. expensive
B. cheap
7
C. high
D. low
7. People usually ______ the prices before they buy something. 
A. receive
                B. pay
  
C. spend
            D. compare
8. ________is the price of the mobile phone? 
A. How
B. How much
C. What
D. How many
9. —Do you have ________ else to say for your mistake? 
—________but sorry. 
A. anything; Something         B. something; Everything
C. something; Anything         D. anything; Nothing
10. —______meat do you want? 
—Half a kilo. 
A. How much
    B. How many
C. What
    D. Which
Ⅲ. 完形填空
  Do you like shopping on the Internet? I like to buy books online. Usually, the price isn’t very  1  . 
You don’t have to pay a lot. When I want to know something about a book, I write an e-mail to the online 
shop for an answer. I am shy. It is difficult for me to  2  the shopkeepers in real shops. 
Sometimes online shops have pictures of the book. They can show you some pages of the book, too. I 
think this is very  3  . I don’t like to read books in shops because the shopkeepers may come and talk to 
me. I don’t know  4  to say to them. 
I can shop at midnight if I want to. Real shops  5  at nine o’clock in the evening. Some people think 
they can  6  things from online shops, but the postman(邮递员)may lose or damage(损坏)their things. 
But I don’t worry about that. I think it is hard to damage a book and most of the postmen are very careful. 
Some people say that shopping in real shops is good because you can go with your friends and  7  
many different things. They call this window shopping. I don’t have any friends and 
I don’t like to talk too much—it makes me  8  . 
I am   9  my grandmother how to shop online. She cannot walk very far so it 
will make shopping easy for her if she shops online. My brother  10  wants to 
learn how to do it. He is very busy most of the time. When he has a little free time, 
he can shop online. 
8
1. A. expensive
B. cheap
C. high
D. much
2. A. say
B. tell
C. speak
    D. talk to
3. A. careful
B. helpful
C. colorful
    D. beautiful
4. A. what
    B. how
C. where
    D. why
5. A. open
B. opened
C. close
    D. closed
6. A. have
B. borrow
C. buy
D. sell
7. A. look after
B. look like
C. look for
D. look at
8. A. tired
B. sad
C. happy
    D. smart
9. A. asking
B. studying
C. teaching
   D. giving
10. A. again
B. also
C. too
   D. never
Ⅳ. 阅读理解
  With the help of the Internet, shopping is not a difficult job. Just click your 
mouse to choose the article( 物品)you like, and the shopping is finished. You 
needn’t walk out of the room. It seems easy and quick. But there’s a trap( 陷
阱)online sometimes.  If you are careless, it will bring you some trouble(麻烦). 
You may find the color of the article is different from what you want, or the size is 
either too small or too big. If you want to be different, you’d better not buy clothes online. Once you put on 
the clothes you buy online and go out, you will find many people wear the same clothes in the street. 
1. You may find the color or the ______ is different from what you want. 
A. size
B. clothes
C. mouse
D. glass
2. If you want to be different, you’d better not buy ______ online. 
A. shoes
B. mobile phones
C. clothes
D. trousers
3. Is shopping an easy job with the help of the Internet? 
A. Yes, it isn’t. 
B. Yes, it is. 
C. No, it isn’t. 
D. No, it is. 
4. Why is shopping online easy and quick? 
A. Because you needn’t walk out to buy things. 
B. Because the shopper will send the products to you. 
C. Because the products are small and easy to carry. 
D. Because you can’t buy lots of things online. 
5. The underlined(画线的)word “careless” means ______ in Chinese. 
9
A. 仔细的
    B. 粗心的
C. 友好的
D. 小心的
答案:
Ⅰ.单项填空
1. B  2. C  3. B  4. B  5. C  6. C  7. D  8. C  9. D  10.A
Ⅱ. 完形填空
1. C  2. D  3. B  4. A  5. C  6. C  7. D  8. A  9. C  10.B
Ⅲ. 阅读理解
1. A  2. C  3. B  4. A  5. B 
课程顾问签字:                        教学主管签字: